Nosorogi

Matthieu Darras na LIFFe predava o filmskem ustvarjanju v Evropi

Motovila tudi letos sooblikuje strokovni program Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala LIFFe. V Cankarjevem domu gostimo domače in tuje filmske strokovnjake in ustvarjalce.

Z nami bo Matthieu Darras, uveljavljeni strokovnjak za razvoj in pozicioniranje filmskih del. V svoje predavanje Kako spodbuditi ustvarjalni in festivalsko-prodajni potencial filma v nastajanju? (20. nov.) bo vključil številne nasvete vrhunskih mednarodnih filmskih profesionalcev (montažerjev, producentov, prodajnih zastopnikov in festivalskih selektorjev), s katerimi sodeluje kot ustanovitelj in vodja usposabljanja First Cut Lab, ki bo letos potekalo tudi v Ljubljani.

Predstavili bomo tudi dve študiji primerov:

Lara: študija primera (15. nov.): S scenaristom in režiserjem Blažem Kutinom in režiserjem Janom-Olejem Gersterjem se bomo pogovarjali o filmu Lara, ki je leta 2006 v Cannesu prejel nagrado EU programa MEDIA.

Zgodbe iz kostanjevih gozdov: študija primera (23. nov.): Producentka in soscenaristka filma Marina Gumzi bo predstavila podrobnosti procesa sedemletnega sodelovanja ustvarjalcev iz devetih držav pri filmu Zgodbe iz kostanjevih gozdov.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1