Nosorogi

Matthieu Darras na LIFFe predava o filmskem ustvarjanju v Evropi

Motovila tudi letos sooblikuje strokovni program Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala LIFFe. V Cankarjevem domu gostimo domače in tuje filmske strokovnjake in ustvarjalce.

Z nami bo Matthieu Darras, uveljavljeni strokovnjak za razvoj in pozicioniranje filmskih del. V svoje predavanje Kako spodbuditi ustvarjalni in festivalsko-prodajni potencial filma v nastajanju? (20. nov.) bo vključil številne nasvete vrhunskih mednarodnih filmskih profesionalcev (montažerjev, producentov, prodajnih zastopnikov in festivalskih selektorjev), s katerimi sodeluje kot ustanovitelj in vodja usposabljanja First Cut Lab, ki bo letos potekalo tudi v Ljubljani.

Predstavili bomo tudi dve študiji primerov:

Lara: študija primera (15. nov.): S scenaristom in režiserjem Blažem Kutinom in režiserjem Janom-Olejem Gersterjem se bomo pogovarjali o filmu Lara, ki je leta 2006 v Cannesu prejel nagrado EU programa MEDIA.

Zgodbe iz kostanjevih gozdov: študija primera (23. nov.): Producentka in soscenaristka filma Marina Gumzi bo predstavila podrobnosti procesa sedemletnega sodelovanja ustvarjalcev iz devetih držav pri filmu Zgodbe iz kostanjevih gozdov.

Podpirajo nas

Ce Eacea Hor En 943x165@72 E1454406692103 380x69
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Evropska Komisija
Logo Mol 1