Nosorogi

Zgodbe iz kostanjevih gozdov: študija primera

Datum dogodka 23.11. 2019 • 11:00  −  23.11. 2019 • 12:00
VstopninaBrezplačno

Na festivalu LiFFe bomo predstavili dva mednarodno uspešna filma, ki sta nastala s podporo MEDIA. Prva študija primera je film Lara (15. nov.).

Druga študija primera, ki jo bomo 23. nov. predstavili v Cankarjevem domu v Ljubljani, bodo Zgodbe iz kostanjevih gozdov režiserja Gregorja Božiča. Ozadje produkcijsko izjemno kompleksnega nastajanja filma in nekaj podrobnosti procesa sedemletnega sodelovanja ustvarjalcev iz devetih držav bo domači javnosti tik pred odhodom na najsevernejši evropski filmski A-festival v Talinu ter v indijsko Goo predstavila producentka in soscenaristka filma Marina Gumzi.

Film je prejel nacionalna sredstva iz Italije in podporo nemškega koproducenta ter uspešno črpal iz Ustvarjalne Evrope, sklada Eurimages ter se udeležil več delavnic MEDIA.

KDAJ

Sobota, 23. nov. ob 11.00

KJE

Cankarjev dom, Dvorana E1

JEZIK

Dogodek bo potekal v slovenskem jeziku.

Prvenec režiserja Gregorja Božiča je svetovno premiero doživel septembra 2019 v Torontu, na enem največjih filmskih dogodkov na svetu. Selektorica Dorota Lech je film opisala kot »izjemen prvenec; presunljivo posvetilo pozabljeni zemlji in njenim razseljenim ljudem«, kar je potrdilo rekordno število prejetih nagrad na 22. Festivalu slovenskega filma. Ustvarjalci oz. film so osvojili kar enajst vesen, med drugim za najboljši celovečerni igrani film, najboljšo režijo, najboljšo glavno moško vlogo, prvenec in za najboljši film po izboru občinstva. Pot po Sloveniji Zgodbe iz kostanjevih gozdov začenjajo ravno na Liffu, od 25. novembra dalje pa prihajajo na redni spored Kinodvora in Art kino mreže Slovenije.

Storieschestnutwoods3

V poslušanje in branje priporočamo tudi:

Podcast FilmFlow (trajanje: 1:01:37)
Zgodbe iz kostanjevih gozdov (o projektu)
Zgodbe iz kostanjevih gozdov premierno v Torontu!

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1