Lara

Lara: študija primera

Datum dogodka 15.11. 2019 • 11:00  −  15.11. 2019 • 12:00
VstopninaBrezplačno

Na festivalu LiFFe bomo predstavili dva mednarodno uspešna filma, ki sta nastala s podporo EU programa MEDIA.

Prva študija primera bo nemški film Lara. Proces nastajanja filma bosta v Cankarjevem domu v Ljubljani, 15. nov., predstavila scenarist Blaž Kutin in režiser Jan-Ole Gerster.

Druga študija primera je film Zgodbe iz kostanjevih gozdov.

KDAJ

Petek, 15. nov. 2019, ob 11.00

KJE

Cankarjev dom, Dvorana E1

JEZIK

Dogodek bo potekal v angleščini.

Slovenski scenarist in režiser Blaž Kutin je za celovečerni igrani scenarij Lara leta 2006 v Cannesu prejel nagrado programa MEDIA Evropske unije. Evropska komisija mu je nagrado  dodelila kot nadarjenemu mlademu avtorju do 35. leta, ki je svoj film razvijal na enem od mednarodnih usposabljanj s podporo programa MEDIA. Evropska komisija je v scenariju prepoznala »lep primer sodobnega evropskega filmskega ustvarjanja in delo zelo nadarjenega cineasta, ki izpričuje globoko občutljivost, empatičnost in veščino opazovanja«.
Istega leta je tudi slovenska producentka Ida Weiss (Bela film) za film Lara črpala podporo programa MEDIA za razvoj.

Leta 2019 pa je Lara na enem najstarejših filmskih festivalov v Karlovih Varih, kot nemška produkcija v izvedbi Schiwago Film GmbH in StudioCanal Produktion ter v režiji Jana-Oleja Gersterja (znanega po prvencu Oh Boy, za katerega je prejel evropsko filmsko nagrado), prejela posebno nagrado žirije, nagrado za glavno žensko vlogo in nagrado ekumenske žirije.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1