Liffe 2019 Promo

Kako spodbuditi ustvarjalni in festivalsko-prodajni potencial filma v nastajanju?

Datum dogodka 20.11. 2019 • 16:00  −  20.11. 2019 • 18:00
VstopninaBrezplačno

Motovila (CED Slovenia) v sklopu strokovnega programa na filmskem festivalu LIFFe organizira predavanje o aktualni ustvarjalni in produkcijsko-distribucijski realnosti filmskega ustvarjanja v Evropi. Z nami bodo Matthieu Darras, uveljavljeni strokovnjak za razvoj in pozicioniranje filmskih del in Matthieu Taponier in Benjamin Mirguet, mednarodna svetovalca in sodelavca First Cut Lab.
Predavanje bo vključevalo nasvete vrhunskih mednarodnih filmskih profesionalcev usposabljanja First Cut Lab in bo pred tem potekalo tudi v Ljubljani.

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku.

(Foto ©Motovila by Iztok Dimc, “Kako brati in oceniti filmski scenarij”, nov. 2017.)

KDAJ

Sreda, 20. nov. 2019, ob 16.00

KJE

Cankarjev dom, Dvorana E1

PRIJAVE DO

19. nov. 2019 na info@ced-slovenia.eu

Matthieu DarrasMatthieu Darras je izkušeni evropski strokovnjak za razvoj in pozicioniranje filmskih del, ki deluje kot vodja in mentor programov za AV usposabljanje, festivalski selektor ter svetovalec in odločevalec. Ustanovil in vodil je evropsko mrežo NISI MASA, poleg tega je soustanovil ter bil tudi umetniški vodja TorinoFilmLab.
Darras kot ustanovitelj in vodja usposabljanja First Cut Lab sodeluje z vrhunskimi mednarodnimi filmskimi profesionalci.

TaponierMatthieu Taponier je izkušeni svetovalec za scenarije, scenarist in montažer. Od leta 2013 kot mentor sodeluje v porogramih Critic’s Week Next Step program, Biennale College-Cinema in Le Groupe Ouest. Kot montažer in svetovalec za scenarij je sodeloval tudi pri Savlovem sinu (Son of Saul, r. László Nemes), ki je dobitnik oskarja za najboljši tujejezični film.

BenjaminBenjamin Mirguet je montažer, mentor, režiser in festivalski programer. Sodeloval je pri projektih kot so Batalla En El Cielo (r. Carlos Reygadas), Meteora (r. Spiros Stathoulopulus), Rey (r. Niels Atallah) in mnogih drugih. Od leta 2014 sodeluje pri usposabljanju First Cut Lab. Leta 2017 je razvil in vodil usposabljanje za producente Trailer Workshop v Istanbulu skupaj z Gulin Ustun. Leta 2018 pa je bil mentor na usposabljanju za projekte v postprodukciji QUMRA (Doha Film Institute).


Motovila z javnim predavanjem želi zainteresirani profesionalni in festivalski javnosti omogočiti vpogled v specializirano strokovno znanje, ki ga ponuja mednarodno priznano usposabljanje First Cut Lab.

Namreč, letos v okviru festivala LiFFe poteka štiridnevni mednarodni program usposabljanja First Cut Lab za celovečerne igrane filme v postprodukciji in pod vodstvom Matthieuja Darrasa. Skupaj s svetovno znanimi montažerji, producenti, prodajnimi zastopniki in festivalskimi selektorji bo izbranim slovenskim in regionalnim filmarjem svetoval pri razvoju lastnega filmskega jezika in poudarjanju bistva filma na zadnjih stopnjah montaže. S pomočjo mentorjev usposabljanja bodo avtorji tako lahko izpili svoj filmski jezik in lažje zakorakali na zahtevni mednarodni trg.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1