Motovila.u..u.dec.2019.foto Katja Goljat39

Kako smo zaključili leto 2019

Letos smo izpeljali 21 dogodkov z več kot 800 udeleženci, pri tem pa gostili 74 domačih in tujih strokovnjakov iz 17 različnih držav. A ni vse v številkah, saj učinki našega dela niso vedno merljivi.

Pod črto lahko leto 2019 tako zaključimo:
21 dogodkov in 800+ udeležencev.
36 domačih in 38 tujih gostov iz 17 različnih držav.
Motovila na poti v tujini 17-krat.
Naše e-novice bere 1.800+ naročnikov.
Na Facebooku imamo 2.500+ sledilcev.
Motovila ima spletno stran.

To je nekaj številk, ki smo jih predstavili na zadnjem letošnjem dogodku »Uspešno … ustvarjalno«. Ob zaključku leta smo že tradicionalno povabili predstavnike organizacij s podporo Ustvarjalne Evrope (Kultura in MEDIA), da se spoznajo, mrežijo in predstavijo svoje delo, želje, pomisleke in načrte. Kako je bilo, si oglejte v foto galeriji, ki jo je ustvarila Katja Goljat.

Letošnje srečanje smo organizirali v prostorih Pionirskega doma na Komenskega 9, ki z doslej že tremi evropskimi projekti pomembno prispeva k uspehom slovenskih izvajalcev na razpisih Ustvarjalne Evrope. In ker je bilo dobro leto, smo si zaslužili darilo. Jana Renée Wilcoxen nam je ponudila nasvete za krepitev veščin pisanja in pripovedovanja zgodb. Za navdih in popotnico za uspešne zgodbe v letu 2020.

Učinkov našega dela se ne da vedno izmeriti, se pa zmeraj znova veselimo sadov našega dela. Ena zadnjih tovrstnih dobrih mednarodnih novic je »ukrajinsko-slovenska« naveza, ki se je okrepila po študijskem obisku Onkraj horizontov 2017. Olena Kasperovych iz Centra Yermilov (Harkov) uspešno sodeluje z umetniškim kolektivom BridA, prihodnje leto pa bo kurirala mednarodni festival sodobnih umetniških praks Pixxelpoint.

 

Motovila.u..u.dec.2019.foto Katja Goljat11

In načrti za leto 2020

Še naprej bomo opravljali naloge CED Slovenija, promovirali Ustvarjalno Evropo, svetovali pri prijavah na razpise in spodbujali mednarodno sodelovanje.

S projektoma PRO KUS in Onkraj kulturnega modela bomo poskrbeli za dostop do specializiranih in interdisciplinarnih znanj za razvoj kulturnega in ustvarjalnih sektorjev.

Obiskali bomo DutchCulture na Nizozemskem.

Vzpostavili bomo nekaj začasnih POPup pisarn po Sloveniji.

Spremljajte nas, o novostih vas bomo obvestili na naših spletnih straneh, e-novicah, Facebooku … Lahko pa tudi na kavi ali kosilu 🙂

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1