Inovativni poslovni modeli in drugi dogodki Onkraj horizontov 2018

Zavod Motovila nadaljuje s krepitvijo čezmejnega sodelovanja med Slovenijo in državami Vzhodnega partnerstva EU. Med 15. in 19. okt. 2018 na študijskem obisku »Onkraj horizontov« gostimo skupino umetnikov, kulturnih menedžerjev in kustosov iz Ukrajine. V okviru obiska organiziramo serijo dogodkov z namenom ciljanega usposabljanja in mreženje strokovne javnosti iz kulturnega, filmskega in ustvarjalnih sektorjev.

Inovativnost je namreč eden najpomembnejših elementov projektne ideje, s katero kandidiramo za podporo EU Ustvarjalna Evropa. Eksplicitno se pojavlja kot kriterij ocenjevanja projektov na razpisih MEDIA za razvoj avdiovizualnih projektov. Poleg tega pa tako za razpise MEDIA kot Kultura velja, da je inovativnost neločljivo povezana z utemeljevanjem relevantnosti in kakovosti, učinkov in potenciala trajnosti projekta, s komunikacijsko strategijo in partnersko oz. organizacijsko strukturo in poslovnim modelom. Če inoviranje poslovnega modela na vašem področju izberete kot prednostno nalogo projekta sodelovanja Kultura, bo s tem povezana inovativna strategija pomenila ključno prednost vaše prijave.

Vabimo vas, da se nam pridružite:

[DAN 1] LJUBLJANA, pon., 15. okt.: Sprejem v Atriju ZRC SAZU (na povabilo) – ODPOVEDANO!

[DAN 2] LJUBLJANA, tor., 16. okt.: Onkraj kulturnega modela, konferenca, delavnica in individualno svetovanje o inovativnih pristopih poslovanja v kulturi. Rok za prijavo: pon., 15. okt., do 12.00 samo še za konferenco, prek ines.kezman(at)motovila.si.

[DAN 3] MARIBOR, sre., 17. okt : Onkraj ustaljenega komuniciranja v kulturi, seminar o inovativnih pristopih komuniciranja v kulturnem in ustvarjalnih sektorjih. Prijave zaprte.

[DAN 4] LJUBLJANA, čet., 18. okt.: Mesta v Hiši EU: od ustvarjalnih povezav do Evropske prestolnice kulture. Rok za prijavo: sre., 17. okt., do 12.00, prek spletnega obrazca.

[DAN 5] LJUBLJANA, pet., 19. okt.: Individualna srečanja v Dobri vagi (na povabilo / po dogovoru).

Kdo pride v Slovenijo na študijski obisk?

Zavod Motovila oktobra 2018 organizira študijski obisk pod naslovom »Onkraj horizontov« za  skupino umetnikov, kulturnih menedžerjev in kustosov iz Ukrajine. Obisk predstavlja izjemno priložnost za gradnjo mostov v kulturi med Slovenijo in regijo onkraj Evropske unije.
Zahvaljujemo se partnerjem posameznih dogodkov: Center za kreativnost, ki ga izvaja Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Dobra vaga / Kino Šiška, Hiša EU idr.

Študijski obisk »Onkraj horizontov« se izvaja v okviru programa Culture Bridges s podporo Evropske unije. Program Culture Bridges podpira razvoj strokovnjakov v kulturnih in ustvarjalnih industrijah v Ukrajini ter jim omogoča, da sodelujejo z organizacijami in posamezniki v EU. Izvaja ga British Council v partnerstvu z mrežo nacionalnih kulturnih inštitutov za kulturo Evropske unije EUNIC v Ukrajini.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1