Onkraj ustaljenega komuniciranja v kulturi

Datum dogodka 17.10. 2018 • 10:30  −  17.10. 2018 • 13:30
VstopninaBrezplačno

Snovanje prodorne in inovativne komunikacijske strategije za ustvarjalni projekt, še posebej ko ta nastaja v sodelovanju s partnerji iz tujine in za mednarodno občinstvo, je zahtevna naloga – informacijsko okolje še nikoli ni bilo tako konkurenčno v boju za pozornost publike. Zavod Motovila v sodelovanju s Centrom za kreativnost, MAO, vabi na brezplačni seminar o inovativnih pristopih komuniciranja v kulturnem in ustvarjalnih sektorjih, ki bo v Projektni pisarni CzK v Mariboru.

Svoje bogate izkušnje nam bo predstavil José Rodríguez, direktor za komuniciranje pri evropskem združenju Trans Europe Halles (TEH) in vodja za marketinško komuniciranje v okviru evropskega raziskovalnega projekta Creative Lenses, katerega cilj je omogočiti bolj prožno in trajnostno delovanje organizacij s področja umetnosti in kulture, in sicer z izboljšanjem njihovih poslovnih modelov in razvojem njihovih inovacijskih zmogljivosti.

Jana Renée Wilcoxen, tekstopiska, prevajalka in urednica z bogatimi izkušnjami, pa nam bo pomagala razumeti, kako lahko s praktičnimi pristopi izboljšamo svoje veščine pripovedovanja zgodb in zakaj je ustvarjalni proces oblikovanja zgodb ključen za najrazličnejša interesna področja – od ustvarjanja računalniških iger, sodobnih plesnih in gledaliških predstav, urejanja spletnih strani ter pisanja za družbene medije, do zbiranja finančnih sredstev za mednarodne kulturne in umetniške projekte.

PROGRAM

10.30–11:00: Registracija
11.00–11:45: Komunikacijske strategije / Communication strategies (José Rodríguez)
11.45–12.30: V iskanje zgodb … / Finding your project’s story (Jana Renée Wilcoxen)
12.30–13.30: Priložnost za mreženje

Seminar organizira zavod Motovila (CED Slovenija) v sodelovanju s Centrom za kreativnost, ki ga izvaja Muzej za arhitekturo in oblikovanje. Projekt se izvaja v sklopu aktivnosti Platforme Center za kreativnost in ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija. Dogodek je del programa študijskega obiska »Onkraj horizontov: fokus Ukrajina«, ki ga izvaja zavod Motovila v okviru programa Culture Bridges.
Organizator si pridružuje pravico do spremembe programa.

PRIJAVE ZAPRTE – mesta na seminarju so že zasedena.
Seminar v angleškem jeziku je brezplačen, vendar je prijava udeležbe obvezna zaradi lažje organizacije in omejitve razpoložljivih mest na seminarju.
Dodatne informacije: ines.kezman(at)motovila.si

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1