Ustvarjalna Evropa Sreča Obzorje Evropa Promo 1

Ustvarjalna Evropa sreča Obzorje Evropa

Datum dogodka 27.01. 2022 • 09:30  −  27.01. 2022 • 12:30
VstopninaBrezplačno

Motovila (Center Ustvarjalna Evropa v Sloveniji) in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (Točka Obzorje Evropa) vabita na spletni informativni dan z naslovom »Ustvarjalna Evropa sreča Obzorje Evropa«. Dogodek je namenjen predstavnikom kulturnega in ustvarjalnih sektorjev, ki s svojo dejavnostjo segajo na področje raziskav in inovacij in jih zato zanimajo priložnosti za financiranje mednarodnega sodelovanja in povezovanja, ki jih omogočata tako Ustvarjalna Evropa kot program Obzorje Evropa.

Na koledarju obkrožite 27. januar 2022!

PRIJAVE DO: sreda, 26. 1. 2022 do 13:00 tukaj.

KAJ

E-info dan o programih financiranja EU

KDAJ

Četrtek, 27. 1. 2022, 9:30–12:30

PRIJAVE

Sreda, 26. 1. 2022 do 13:00

PROGRAM

I. Kaj je novega v programu Obzorje Evropa?
II. Kateri razpisi programa Obzorje Evropa so relevantni za kulturni in ustvarjalne sektorje in kakšna je njihova časovnica?
III. Katerih pravno-finančnih novosti ne smejo spregledati prijavitelji na razpise Obzorje Evropa?
IV. Kaj pa Ustvarjalna Evropa in razpis za projekte sodelovanja Kultura v letu 2022?

Namen spletnega seminarja je razširiti obzorje glede priložnosti za financiranje mednarodnega kulturnega sodelovanja in povezovanje izven Ustvarjalne Evrope. Tokrat bomo v središče pozornosti postavili program Obzorje Evropa, ki je tako kot Ustvarjalna Evropa začel novo sedemletno obdobje (2021–2027).

Okvirni program Evropske unije za raziskave in inovacije ima v tem obdobju na voljo rekorden proračun v višini 95,5 milijarde EUR in kar nekaj razpisnih priložnosti, ki so zanimive tudi za kulturni in ustvarjalne sektorje.
V uvodnem delu bomo predstavili novosti, ki jih uvaja program, v nadaljevanju pa podrobneje preverili, kaj omogoča t. i. drugi steber programa Obzorje Evropa, katere dejavnosti podpira in izpostavili konkretne priložnosti za kulturni in ustvarjalne sektorje ter preverili časovnico teh razpisov.
V zadnjem delu bomo slišali še pravno-finančne nasvete, ki bodo koristile vsem, ki se lotevajo prijave projekta na razpise s podporo Obzorje Evropa. Zaključili bomo z Ustvarjalno Evropo in napovedali novo edicijo razpisa za projekte sodelovanja Kultura, ki bo predvidoma objavljen prav januarja 2022.

Sodelujejo: Mateja Lazar (Motovila), Petra Žagar, dr. Davor Kozmus in mag. Darija Valančič (MIZŠ).

Dogodek je del aktivnosti nacionalnih informacijskih točk CED Slovenija (Motovila) in Točka Obzorje Evropa (MIZŠ). Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1