Motovila Prvi Koraki Banner

Prvi koraki za mednarodno kulturno sodelovanje #3

Datum dogodka 25.08. 2021 • 11:00  −  25.08. 2021 • 13:30
VstopninaBrezplačno

Zavod Motovila v sodelovanju s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, ter Zavodom Flota in Europe Direct Pomurje (MIKK Murska Sobota) vabi na javni seminar pod naslovom Prvi koraki za mednarodno kulturno sodelovanje v Murski Soboti, 25. avgusta od 11.00 do 13.30.

Seminar je namenjen ustvarjalcem, profesionalcem, uradnikom in odločevalcem v kulturi, ki jih zanima transnacionalno sodelovanje, mednarodna mobilnost in črpanje sredstev EU na področju kulture.

PRIJAVE zbiramo do torka, 24. avgusta 2021 do 13. ure, na povezavi TUKAJ.

KDAJ

Sreda, 25. avg. od 11.00 do 13.30.

KJE

MIKK Murska Sobota, Trubarjev drevored 4

SPLETNA PRIJAVA

do torka, 24. avg. do 13. ure

Dogodek omogoča pridobitev znanj in veščin, ki so potrebna za mednarodno kulturno povezovanje in sodelovanje, udeležence pa želimo spodbuditi k črpanju sredstev iz proračuna EU.

KAJ: Javni seminar o transnacionalnem sodelovanju, mednarodni mobilnosti in črpanju sredstev EU.
KDAJ: Sreda, 25. avgust 2021 od 11.00 do 13.30.
KJE: MIKK Murska Sobota, Trubarjev drevored 4, Murska Sobota.

PROGRAM

I. Priložnosti za mednarodno kulturno sodelovanje.
II. Pogovor o prispevku kulture k prihodnosti Evrope.
III. Neformalno mreženje in povezovanje.

V prvem delu dogodka bomo predstavili priložnosti za mednarodno kulturno sodelovanje, ki jih ponujajo programi EU 2021–2027. Naslovili bomo vprašanja o projektni ideji, iskanju partnerjev in ustreznih razpisih, o občinstvih in pomenu izvajanja mednarodnih projektov. V drugem delu pa bomo preverili, s kakšnimi izzivi se soočajo kulturne organizacije v svojem lokalnem okolju in kaj umanjka v lokalnem okolju za več mednarodnega (kulturnega) sodelovanja.

Sodelujejo: Ines Kežman in Tanja Kos (Motovila), Grega Donša (MIKK, Europe Direct Pomurje) in Irena Marš (Ministrstvo za kulturo).

PRIJAVE

Za udeležbo na dogodku so obvezne prijave na povezavi TUKAJ.

Pri izvedbi dogodka bomo upoštevali veljavne predpise vlade in aktualna priporočila NIJZ za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19.

Dodatne informacije in prijave:
info@motovila.si

Amplify Ampbadge 480x270Pogovor o prispevku kulture k prihodnosti Evrope je del aktivnosti projekta AMPLIFY – Naj bo prihodnost Evrope tvoja prihodnost. Projekt sofinancira Evropski parlament. #Amplify #CulturalDealEU #The Future is Yours #TogetherEU

Prvi koraki so del serije usposabljanj Onkraj kulturnega modela. Serija usposabljanj zavoda Motovila je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija. Del usposabljanj sofinancira tudi Ministrstvo za javno upravo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

Motovila Pas Logotipi Prvi Koraki Murska Sobota

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1