Europe Direct Slovenia

Točke Europe Direct odgovarjajo na vprašanja o EU

Od 1. maja v EU deluje 424 točk Europe Direct, med njimi šest v Sloveniji, in sicer v Kopru, Novem mestu, Hrastniku, Celju, Mariboru in Murski Soboti. Kontaktirate jih lahko prek www.europedirect.si.

Točke odgovarjajo na vprašanja o EU v živo, po spletu ali po telefonu. Njihove storitve so brezplačne. Namen točk je, da lokalnemu prebivalstvu tudi v manjših krajih približajo politike in vrednote EU ter ga seznanjajo z aktualnim dogajanjem EU, denimo na področju boja proti COVID-19, spodbujanja okrevanja s svežnjem NextGenerationEU ter področju zelene in digitalne preobrazbe evropske družbe in gospodarstva. Z informacijami bodo posameznikom, podjetjem in organizacijam pomagale tudi prek povezovanja z drugimi mrežami EU, ki delujejo v Sloveniji.

Točke EUROPE DIRECT lahko s 1. majem poiščete na interaktivnem zemljevidu Evrope. Nova generacija točk bo delovala do konca 2025. Za več glej tukaj ali na spletu Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji.

Motovila (CED Slovenija) ima dobro vzpostavljeno sodelovanje s točkami Europe Direct, tudi kot članica skupnosti mrež Evropske komisije v Sloveniji.

[Foto: Europe Direct – Slovenija]

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1