Prenos kulturnih vsebin na splet v času krize in po njej

Datum dogodka 08.09. 2020 • 13:00  −  08.09. 2020 • 14:30
VstopninaBrezplačno

Drugi spletni pogovor v ciklu o kulturnih politikah evropskih mest v kriznih razmerah in po njih se bo osredotočil na prenos kulturnih vsebin na splet. Pogovor s predstavniki evropskih mest bo moderiral priznani mednarodni strokovnjak za kulturne politike in razvoj ustvarjalnih mest, Ragnar Siil (EE).

Več sledi …

KDAJ

Torek, 8. september 2020, 13.00–14.30

KAJ

Pogovor s predstavniki evropskih mest

PRIJAVE

Odpremo kmalu

Pogovor bo moderiral Ragnar Siil, mednarodni strokovnjak za kulturno politiko, ustanovitelj in direktor Creativity Lab – možganskega trusta za kulturno politiko in kreativne industrije v Baltski regiji. Opravljal je funkcijo estonskega podsekretarja za umetnost, bil je predsedujoči strokovni skupini Evropske unije za kulturne in ustvarjalne industrije. Kot eden ključnih strokovnjakov je sodeloval pri programu Kultura in ustvarjalnost EU–Vzhodno partnerstvo ter pri Evropskem zavezništvu za kreativno industrijo. Ragnar je direktor Cultural Policy Designers Network, svetoval je številnim evropskim mestom, ki so postala evropske prestolnice kulture in člani mreže Unescovih kreativnih mest. Ragnarjeva doktorska raziskava na Estonian Business School se osredotoča na razvoj kreativnih mest.

Namen cikla spletnih pogovorov Plan B za kulturne politike evropskih mest je izmenjava izkušenj med evropskimi mesti v zvezi z zagotavljanjem stabilnega okolja umetniškim in kulturnim ustvarjalcem in organizacijam v času krize, ki jo je sprožila pandemija. Primeri dobre prakse in premisleki so lahko zgled in spodbuda za evropska mesta v času, ko je nujno poiskati nove načine delovanja kulturnih subjektov.

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku brez tolmačenja.
Dodatne informacije: Tanja Kos (tanja.kos[at]motovila.si)

Cikel spletnih pogovorov organizirata Mestna občina Ljubljana in zavod Motovila (CED Slovenija) v sodelovanju s člani evropske mreže centrov Ustvarjalna Evropa.
Mestna občina Ljubljana je kandidatka za naziv Evropska prestolnica kulture 2025.

Podpirajo nas

Ce Eacea Hor En 943x165@72 E1454406692103 380x69
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Evropska Komisija
Logo Mol 1