Foto Kino Otok

Inovativni modeli sodelovanja mednarodnih filmskih festivalov in platform videa na zahtevo

Datum dogodka 27.08. 2020 • 10:00  −  27.08. 2020 • 13:00
VstopninaBrezplačno

V sodelovanju s festivalom Kino Otok organiziramo strokovni seminar, kjer bomo z mednarodnimi gosti in domačo zainteresirano javnostjo govorili o inovativnih modelih sodelovanj mednarodnih filmskih festivalov, vključno s platformami videa na zahtevo.

Motovila bo v Izoli vzpostavila tudi POP-UP pisarno: na voljo bomo za svetovanje o priložnostih za mednarodno povezovanje v kulturi, filmu in ustvarjalnih sektorjih.

Dogodek bo mogoče spremljati v živo tudi prek spleta. Povezava spodaj.

KDAJ

Četrtek, 27. avgust 2020, 11.00–13.00

KJE

Manziolijeva palača, Izola

PRIJAVE

do srede 26. avgusta, na info@ced-slovenia.eu

Festival Kino Otok, ki bi moral potekati junija, so v zadnjih mesecih zaradi novonastalih okoliščin premislili in prilagodili. Nastalo je t. i. Kino Otočje, program bo tako potekal v Izoli in drugih primorskih mestih, v Ljubljani in na spletu. V Izoli pa se bo dogajanje zgostilo od 26. do 30. avgusta 2020. Del Kino Otoka, ki je letos ponovno uspešno pridobil podporo programa Ustvarjalna Evropa MEDIA, bo tudi ekipa Motovile.

Program dogodka 

Uvod v mednarodno povezovanje (11.00–11.30)

Želite izvedeti več o priložnostih EU za mednarodno povezovanje v kulturi, filmu in ustvarjalnih sektorjih? Ekipi CED Slovenija (Motovila) in Europe Direct Koper (PiNA) bosta predstavili svoje delo in priložnosti, s katerimi EU spodbuja razvoj projektov in mednarodno sodelovanje.

Strokovni seminar: Inovativni modeli sodelovanja mednarodnih filmskih festivalov (11.30–13.00)
Predstavili bomo Doc Alliance Films, enega najuspešnejših MEDIA podprtih tovrstnih primerov povezovanja 7 uglednih evropskih filmskih festivalov: CPH:DOX, Doclisboa, Millennium Docs Against Gravity FF, DOK Leipzig, FIDMarseille, Ji.hlava IDFF in Visions du Réel. Doc Alliance Films je namenjen promociji kakovostnega avtorskega dokumentarnega filma, tudi prek VOD platforme DaFilms.com. Prek spleta se bo v Izolo javila izvršna direktorica projekta, Diana Tabakov. Predstavitvi in pogovoru se bo prek spleta pridružila še Doris Bauer (Avstrija), direktorica festivala Vienna Shorts, ki se na Dunaju odvija že 18 let in se redno uvršča med najboljše evropske filmske festivale kratkega filma, ki prejemajo podporo Ustvarjalne Evrope – MEDIA. Vienna Shorts je tudi eden od partnerjev v novi mreži, ki se je prijavila na lanski prvi razpis Ustvarjalne Evrope za festivalske mreže. Pogovor bo povezovala Tanja Hladnik (Zavod OtokI. Gre za nadaljevanje aktualne diskusije o izmenjavi in povezovanju med festivali, tudi v luči sprememb podprograma Ustvarjalna Evropa – MEDIA (ki od letos spodbuja mreženje festivalov).

Motovila Pop Up PisarnaV Izoli bomo vzpostavili Motovilino POP-UP pisarno, v okviru katere bo naša ekipa lokalni in festivalski javnosti na voljo za svetovanje o priložnostih za mednarodno povezovanje v kulturi, filmu in ustvarjalnih sektorjih.

POP-UP pisarna je del decentralizirane podporno-svetovalne dejavnosti zavoda Motovila in v okviru projekta PRO KUSPrenos veščin in znanja za profesionalizacijo v kulturnem in ustvarjalnih sektorjih ob podpori Ministrstva za javno upravo RS.

Z nami bo tudi ekipa Europe Direct Koper. Čimprej si rezervirajte brezplačni svetovalni termin za 30-minutni informativni pogovor ali individualno svetovanje! Če želite svetovanje ekipe Motovila pišite na info@ced-slovenia.eu, če želite svetovanje Europe Direct Koper pišite na europedirect@pina.si.

Banner 932x524pxDogodek je del ciklusa treh specializiranih strokovnih usposabljanj za strokovnjake s področja filma in AV sektorjev v okviru serije strokovnih usposabljanj “Onkraj kulturnega modela” (OKM).

Serija usposabljanj zavoda Motovila je organizirana kot del dejavnosti Partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija. 

Dogodek lahko spremljate v živo tudi prek Youtube kanala:

Partnerji dogodka: 

Pas Z Logotipi

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1