Ali ste zamudili forum Mobilnost ZA ustvarjalnost?

Brez skrbi. Na Motovilinem YouTube kanalu je dostopen posnetek foruma Mobilnost ZA ustvarjalnost o trajnostni in pravični (mednarodni) mobilnosti v kulturi, ki ga je Motovila v sodelovanju s Cankarjevim domom, touring artists, On the Move, CED Madžarska idr. partnerji organizirala 12. septembra 2023 v Ljubljani.

Gostili smo predstavnike evropskih in domačih institucij, ki o nujnih spremembah razmišljajo, jih promovirajo in udejanjajo v praksi, med njimi On the Move (Helena de Winter), touring artists (Christine Heemsoth in Sebastian Hoffman), Culture Action Europe (Gabriele Rosana), IPOP – Inštitut za politike prostora (dr. Aidan Cerar), CMEPIUS (Tina Kenk), CED Madžarska (Mondik Gábor), Pro Progressione (Júlia Mihályfy), Norrlandsoperan (Birgit Berndt), MGLC – Mednarodni grafični likovni center (Dušan Dovč) idr.

Po uvodnem nagovoru Tima Wagendorpa (Vlaams Audiovisueel Fonds), strokovnjaka za okoljsko trajnost, sta sledili dve razpraviPrva je bila usmerjena v politike (»od zgoraj navzdol«) z namenom izmenjave strategij, pristopov in praks. Druga razprava pa je bila usmerjena sektorsko in praktično (»od spodaj navzgor«) – predstavljene so bile preizkušene trajnostne in zelene pobude, ki lahko služijo kot navdih na različnih kulturno-umetniških področjih.

Poročilo s ključnimi smernicami objavimo kmalu. #Mobility4Creativity

Forum Mobilnost ZA ustvarjalnost je sofinancirala Evropska unija.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1