Cultureemoveseurope Call

Objavljeni prvi razpisi za mobilnost Kultura premika Evropo

Kultura premika Evropo – Culture Moves Europe je novi ukrep za podporo mednarodni mobilnosti v kulturi s podporo programa Ustvarjalna Evropa, ki ga bo med leti 2022 in 2025 izvajal Goethe Institut. Culture Moves Europe bo do leta 2025 omogočil nepovratna sredstva umetnikom, kulturnim delavcem in gostiteljskim organizacijam iz vseh kulturnih in ustvarjalnih sektorjev, iz upravičenih držav, ki sodelujejo v programu Ustvarjalna Evropa–KULTURA.

Prvi razpisi za individualne mobilnosti ali skupine posameznikov so že objavljeni, in sicer na področjih: glasba, literarno prevajanje, arhitektura, kulturna dediščina, oblikovanje in modno oblikovanje, vizualne umetnosti in uprizoritvene umetnosti. Prijavite se lahko med 10. oktobrom 2022 in 31. majem 2023 do 23.59 CEST; glej razpisno besedilo.
Pomnite: V kolikor želite potovati že letos ali v začetku leta 2023, morate vlogo oddati do 31. oktobra 2022.

Več informacij na spletni strani CED Slovenija.

NE SPREGLEJTE: Goethe Inštitut vabi v petek, 21. oktobra od 14.00 do 15.00  na spletni dogodek, na katerem bodo ponudili dodatne informacije oz. odgovarjali na vprašanja uporabnikov. Seja bo potekala v angleščini. Prijavite se tukaj. Podobna informativna spletna srečanja bodo redno organizirana. Spremljajte Spremljajte FB @CultureMovesEurope.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1