Cover Cmfg Balkan Region 2022

Vodnik za financiranje mobilnosti v kulturi na območju Balkana

On the Move (OTM) je informacijska mreža za mobilnost v kulturi, ki deluje v Evropi in po svetu. OTM podpira dostop do informacij in virov o priložnostih za mobilnost v kulturi in se zavzema za družbeno in okoljsko odgovorno mobilnost.

OTM redno izdaja spletne Vodnike po financiranju mobilnosti v kulturi (Mobility Funding Guides), ki so brezplačno dostopni in jih široko distribuira na evropski in mednarodni ravni z namenom, da se olajša dostop do kakovostnih informacij o programih financiranja in potovalnih podporah, ki so delno ali v celoti namenjene mednarodnemu sodelovanju. Namen vodnikov je umetnikom in kulturnim delavcem ponuditi preverjene in zanesljive informacije in s tem spodbuditi njihovo poklicno napredovanje, umetniško rast in perspektive za mednarodno sodelovanje.

Serija vodnikov nastaja v sodelovanju z lokalnimi partnerji, med njimi tudi zavod Motovila, in trenutno vključuje več kot 60 držav od Brazilije do Tajvana.

20. septembra 2022 je izšel najnovejši Vodnik po financiranju mobilnosti – Mobility Funding Guide for the Balkan Region, namenjen regiji, ki vključuje Albanijo, Bolgarijo, Bosno in Hercegovino, Črno goro, Hrvaško, Kosovo, Romunijo, Severno Makedonijo, Slovenijo in Srbijo.
Vodnik je dostopen na povezavi TUKAJ.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1