Razpis NEB za dejavnosti vključevanja državljanov

Evropski inštitut za inovacije in tehnologijo – Skupnost EIT Urban Mobility vabi k pripravi in predložitvi prijave v skladu s pobudo Novi evropski Bauhaus (NEB), ki se osredotoča na razvoj dolgoročnih rešitev v sodelovanju z državljani za doseganje preobrazbe, ki ustreza potrebam širše skupnosti.

Namen razpisa je pripraviti dejavnosti, v okviru katerih bodo državljani in končni uporabniki ne le pozvani, naj opredelijo pomembne izzive svojega mesta, ki so usklajeni z novimi evropskimi izzivi Bauhausa, temveč tudi pooblaščeni, da skupaj ustvarijo možne rešitve v procesu idejnega oblikovanja. Pričakuje se, da bodo s soustvarjanjem novih izdelkov, storitev ali rešitev z državljani spodbujali/spodbujali prevzemanje bolj trajnostnih navad, opolnomočili državljane za izvajanje novih rešitev v svojih skupnostih in sprožili spremembe z aktivnim vplivanjem na lokalne politike.

Kdo se lahko prijavi?

Prijavijo se lahko zasebne ali javne pravne osebe (konzorciji niso upravičeni), vključno s partnerji skupnosti znanja in inovacij – SZI.
Prijave iz držav RIS so dobrodošle.

Rok prijave je najpozneje do 29. maja 2022.
Dodatne informacije in razpisna dokumentacijo so dostopni na povezavi tukaj.

Razpoložljiva sredstva

Stopnja financiranja znaša 100 % oz. do 15.000 EUR za vsak projekt.
Skupno bo izbranih osem projektov, ki se bodo lahko izvajali med 1. julijem do 31. decembrom 2022 v osmih regijah/mestih v državah članicah EU ali pridruženih državah programa Obzorje Evropa.

NE SPREGLEJTE INFO DNEVA!

V torek, 26. aprila 2022 ob 9.00 po srednjeevropskem času, bo organiziran informativni dan o razpisu. Za sodelovanje se je potrebno PRIJAVITI do 21. aprila 2022.

To je sicer eden od treh razpisov, ki jih je Evropska komisija konec marca letos objavila za uresničevanje novega evropskega Bauhausa v praksi.

Evropski inštitut za inovacije in tehnologijo v prvem in drugem razpisu poziva državljane in državljanke, naj za svoja mesta opredelijo izzive novega evropskega Bauhausa in sodelujejo pri sooblikovanju rešitev. Projekti bodo podpirali trajnostne navade ter razvoj novih proizvodov, storitev ali rešitev. Rok za oddajo predlogov je 29. maj 2022.

Tretji razpis za podporo lokalnim pobudam novega evropskega Bauhausa zagotavlja tehnično pomoč malim in srednje velikim občinam, ki nimajo zmogljivosti ali zadostnega strokovnega znanja za uresničevanje projektnih zamisli novega evropskega Bauhausa. Interdisciplinarna skupina strokovnjakov bo 20 izbranim krajevnim projektnim zasnovam po načelih novega evropskega Bauhausa zagotovila prilagojeno praktično podporo. Rok za oddajo prijav je 23. maj 2022.

 

Več informacij o razpisih:

Državljanska udeležba – spletno mesto razpisa.
Rok za prijavo: 29. maj 2022.

Soustvarjanje javnega prostora – spletno mesto razpisa.
Rok za prijavo: 29. maj 2022.

Podpora za lokalne pobude novega evropskega Bauhausa – spletno mesto razpisa.
Rok za prijavo: 23. maj 2022 do 17.00 CEST.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1