Cbl Grants Hp

Priložnosti za čezmejno sodelovanje novinarjev in organizacij s področja medijev

Journalismfund Europe omogoča podporo preiskovalnim novinarjem in organizacijam s področja medijev, da sodelujejo čezmejno, in sicer:

  • Podpora European Local Cross-Border Grants je namenjena za lokalne preiskovalne novinarje in organizacije s področja novičarskih medijev. V programu štipendij lahko sodelujejo skupine lokalnih preiskovalnih novinarjev in/ali lokalnih medijev iz vsaj dveh različnih evropskih držav, ki imajo dobre zamisli za lokalno čezmejno preiskavo. Na primer: novinarji in/ali mediji iz različnih primerljivih mest raziskujejo, kako se njihova mesta spopadajo npr. s stanovanji, odpadki, turizmom, mobilnostjo itd. Prvi rok za prijave je 25. april do 13.00.
  • Podpora European Cross-Border Grants programme je namenjena za lokalne čezmejne novinarske preiskave, ki se navezujejo na evropske teme, zanimive za evropsko javnost. Rok prijave: 25. april 2024.
  • Podpora Investigation Grants for Environmental Journalism je namenjena za čezmejne ekipe preiskovalnih novinarjev, ki jih zanima tema okoljskih izzivov v navezavi na Evropo. Rok prijave: 25. april 2024.
  • Podpora Professional Development Grants for Environmental Journalism organizacijam s področja novičarskih medijev omogoča usposabljanja in strokovni razvoj novinarjev za poročanje o okoljskih vprašanjih. Rok prijave: 23. maj 2024.

Več o priložnostih financiranja EU v letaku (.pdf) in spletni strani Evropske komisije.
Informacije v zvezi z aktualnimi razpisi EU za sofinanciranje projektov so dostopne na portalu Funding & Tender Opportunities.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1