Films On The Move Creative Europe Call 2024

Aktualni razpisi Ustvarjalna Evropa 2024

Komisija je za leto 2024 objavila razpise v vseh treh sklopih programa Ustvarjalna Evropa. Večina objavljenih za leto 2024 je že zaključenih, npr. MEDIA Razvoj skupine projektov (DEVSLATE rok za oddajo vlog je potekel 13. decembra 2023), ali KULTURA Evropski projekti sodelovanja (COOP rok za oddajo vlog je potekel 23. januarja 2024) oz. KULTURA Kroženje evropskega leposlovja (LIT rok za oddajo vlog je potekel 16. aprila 2024).

Informacije v zvezi z aktualnimi razpisi EU za sofinanciranje projektov so dostopne na spletu CED Slovenija in portalu Funding & Tender Opportunities. V publikaciji Ustvarjalna Evropa 2021–2027 (.pdf) preverite, kateri razpisi Ustvarjalna Evropa bodo aktualni do leta 2027.

Motovila (CED Slovenija) zainteresirane predstavnike kulturnih in ustvarjalnih sektorjev vabi na številne informativne dogodke, kjer boste izvedeli več o priložnostih evropskega povezovanja in sodelovanja.

Za dodatna vprašanja pišite na info[at]ced-slovenia.eu.

Podlaga za objavo razpisov Ustvarjalna Evropa je sicer letni delovni program – Annual Work Programme 2024, s katerim zagotavlja izvajanje programa Ustvarjalna Evropa in ga je Evropska komisija objavila konec septembra 2023. Program Ustvarjalna Evropa se v letu 2024 osredotoča na podporo sektorjem po krizi COVID-19 in posledice vojne v Ukrajini. Prednostna naloga je tudi prehod sektorjev k trajnosti in vključenosti.

Aktualni razpisi

Kultura

Ukrep Kultura premika Evropo – Culture Moves Europe omogoča podporo za

  • individualno mobilnost za umetnike in kulturne delavce – razpis odprt do 31. maja z vmesnimi mesečnimi roki za prijavo
  • gostitelje rezidenčnih programov – razpis odprt do 15. maja 2024.

Ukrep izvaja Goethe institut Bruselj.
NE SPREGLEJTE: Goethe Inštitut Bruselj ob petkih ob 11. uri organizira spletna srečanja, kjer boste prejeli informacije oz. odgovore na vprašanja o odprtih razpisih Kultura premika Evropo. Prijavite se tukaj. Spremljajte FB @CultureMovesEurope.

MEDIA

Izvajalska agencija EACEA je januarja organizirala spletna seminarja MEDIA Razvoj evropskih ko-produkcij in MEDIA Evropski ponudniki in mreže VOD. Če ste seminarje zamudili, so v posnetku dostopni na povezavi Online-Sessions: Creative Europe-MEDIA 2024 (europa.eu).

Medsektorski sklop

Izvajalska agencija EACEA je januarja organizirala spletni seminar za razpis Laboratorij za inovacije. Če ste seminarje zamudili, so v posnetku dostopni na povezavi Online-Sessions: Creative Europe-MEDIA 2024 (europa.eu). EACEA je decembra 2023 organizirala tudi informativno spletno srečanje za razpise NEWS. Predstavitev je v posnetku dostopna na Replay the info session and/or download the presentation.

KATERI RAZPISI USTVARJALNA EVROPA BODO AKTUALNI DO LETA 2027?

Prelistajte publikacijo Ustvarjalna Evropa 2021–2027 (.pdf), ki je izšla decembra 2023 pri Motovili in vključuje “abc” informacije o EU programu financiranja, komu je uspelo iz Slovenije in kako vam lahko pomaga CED Slovenija. Če želite natisnjeno izvedbo publikacije, nam pišite na info[at]ced-slovenia.eu.

Na spodnjih povezavah preverite, kateri razpisi bodo objavljeni vse do izteka programa leta 2027:
UstvarjalnaEvropa_brosura_razpisi_KULTURA
UstvarjalnaEvropa_brosura_razpisi_MEDIA
UstvarjalnaEvropa_brosura_razpisi_CROSS

Motovila Ue Bannerji 24

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1