Aktualni razpisi Ustvarjalna Evropa 2024

Evropska komisija je konec septembra 2023 objavila letni delovni program – Annual Work Programme 2024, s katerim zagotavlja izvajanje programa Ustvarjalna Evropa. Program Ustvarjalna Evropa se v letu 2024 osredotoča na podporo sektorjem po krizi COVID-19 in posledice vojne v Ukrajini. Prednostna naloga je tudi prehod sektorjev k trajnosti in vključenosti.

Komisija je objavila razpise v vseh treh sklopih programa Ustvarjalna Evropa – nekateri za leto 2024 so že zaključeni, npr. MEDIA Razvoj skupine projektov (DEVSLATE rok za oddajo vlog je potekel 13. decembra 2023), ali KULTURA Evropski projekti sodelovanja (COOP rok za oddajo vlog je potekel 23. januarja 2024). Informacije v zvezi z aktualnimi razpisi EU za sofinanciranje projektov so dostopne na spletu CED Slovenija in portalu Funding & Tender Opportunities.

Marca in aprila se iztekajo roki na razpise KULTURA Evropske mreže NET (7. marec) in Kroženje evropskih literarnih del LIT (16. april); MEDIA Razvoj evropskih koprodukcij CODEV (6. marec), Evropski ponudniki in mreže VOD (9. april) in Mreže evropskih festivalov FESTNET (11. april) ter MEDSEKTORSKI SKLOP NEWS medijska pismenost MEDIALITERACY (7. marec) in Laboratorij za inovacije INNOVLAB (25. april).

Motovila (CED Slovenija) zainteresirane predstavnike kulturnih in ustvarjalnih sektorjev vabi na številne informativne dogodke, kjer boste izvedeli več o priložnostih evropskega povezovanja in sodelovanja.

Za dodatna vprašanja pišite na info[at]ced-slovenia.eu.

Aktualni razpisi

Kultura
  • Evropske mreže, CREA-CULT-2024-NET: 7. marec 2024
  • Kroženje evropskih literarnih del 2024, CREA-CULT-2024-LIT: 16. april 2024

    NE SPREGLEJTE: Izvajalska agencija EACEA bo izvedla dve informativni predstavitvi razpisa, in sicer predvidoma 22. februarja in 13. marca od 10.00 do 12.00. Motovila (CED Slovenija) bo za založnike predvidoma marca organizirala delavnico, ki bo v pomoč prijaviteljem pri pripravi projektne vloge. Več informacij sledi kmalu.


Razpis ukrepa Kultura premika Evropo – Culture Moves Europe:

  • Individualna mobilnost: prijave so mogoče do 31. maja 2024 (vmesni mesečni roki!)
    [Ukrep CME izvaja Goethe institut v Bruslju!]

NE SPREGLEJTE: Goethe Inštitut vabi ob petkih ob 11. uri na spletna srečanja, kjer boste prejeli informacije oz. odgovore na vprašanja uporabnikov. Prijavite se tukaj. Spremljajte FB @CultureMovesEurope.

MEDIA

Izvajalska agencija EACEA je januarja organizirala spletna seminarja MEDIA Razvoj evropskih ko-produkcij in MEDIA Evropski ponudniki in mreže VOD. Če ste seminarje zamudili, so v posnetku dostopni na povezavi Online-Sessions: Creative Europe-MEDIA 2024 (europa.eu).

Medsektorski sklop

Izvajalska agencija EACEA je januarja organizirala spletni seminar za razpis Laboratorij za inovacije. Če ste seminarje zamudili, so v posnetku dostopni na povezavi Online-Sessions: Creative Europe-MEDIA 2024 (europa.eu). EACEA je decembra 2023 organizirala tudi informativno spletno srečanje za razpise NEWS. Predstavitev je v posnetku dostopna na Replay the info session and/or download the presentation.

KATERI RAZPISI USTVARJALNA EVROPA BODO AKTUALNI DO LETA 2027?

Prelistajte publikacijo Ustvarjalna Evropa 2021–2027 (.pdf), ki je izšla decembra 2023 pri Motovili in vključuje “abc” informacije o EU programu financiranja, komu je uspelo iz Slovenije in kako vam lahko pomaga CED Slovenija. Če želite natisnjeno izvedbo publikacije, nam pišite na info[at]ced-slovenia.eu.

Na spodnjih povezavah preverite, kateri razpisi bodo objavljeni vse do izteka programa leta 2027:
UstvarjalnaEvropa_brosura_razpisi_KULTURA
UstvarjalnaEvropa_brosura_razpisi_MEDIA
UstvarjalnaEvropa_brosura_razpisi_CROSS

Motovila Ue Bannerji 24

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1