Mglc Ustvarjalnaevropa Sair Razpis Fb

Odprt razpis za rezidence – Sustainability is in the AiR

Mednarodni grafični likovni center (MGLC) kot vodja mednarodnega projekta Sustainability is in the AiR s podporo program Ustvarjalna Evropa vabi vizualne umetnike ali umetnice iz Slovenije, da se prijavijo na razpis za eno rezidenčno mesto v Atenah, Madridu in Pragi.

MGLC išče umetnika ali umetnico s projektom, ki trajnostni razvoj obravnava kot delovno metodo in ustvarjalno temo. Zanimajo jih umetniška stališča in pozicije, ki trajnost raziskujejo z vidika umetniške produkcije in konteksta delovanja institucij.

Organizator izbranemu umetniku oz. umetnici nudi:
– nastanitev (2-3 mesece v Madridu, Pragi in Atenah) in potne stroške;
– tri rezidenčna bivanja od 2 do 3 mesece;
– 800 EUR bruto štipendije na mesec (do 7.200 EUR bruto za 3 leta ali 9 mesecev);
– 2.800 EUR bruto produkcijskih stroškov za celoten projekt;
– podporo pri spoznavanju lokalne umetniške scene.

Rok za prijavo je 20. junij 2023. Več o razpisu si lahko preberete tukaj.

Namen projekta Sustainability is in the AiR je razviti model upravljanja rezidenčnih centrov, ki spodbuja trajnostne umetniške prakse in krepi karierne priložnosti rezidenčnih umetnikov. Projekt povezuje in krepi strategije delovanja štirih rezidenčnih centrov, in sicer v Ljubljani (MGLC Švicarija), Pragi (MeetFactory), Madridu (Matadero) in Atenah (Snehta). Poleg medrezidenčnih izmenjav sta dodana vrednost projekta razvoj trajnostnih rezidenčnih umetniških praks in spremljajoči javni program.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1