Culture Moves Europe Residencies 2023

Objavili smo posnetek predstavitve razpisa Kultura premika Evropo za rezidence

Če ste zamudili info srečanje Kultura premika Evropo za rezidence v Ljubljani (23. maj 2023), si lahko predstavitev razpisa Culture Moves Europe (CME) za rezidence ogledate v posnetku. Razpis sta predstavili predstavnici Goethe inštituta iz Bruslja. Posnetek je v angleškem jeziku in traja ca. 30 min.

Kultura premika Evropo je ukrep za podporo mednarodni mobilnosti v kulturi s podporo programa Ustvarjalna Evropa, ki ga med leti 2022 in 2025 za Evropsko komisijo izvaja Goethe inštitut v Bruslju. Cilj ukrepa je v triletnem obdobju podeliti približno 7.000 podpor, posebna pozornost pa bo namenjena uveljavljajočim se umetnikom. Poleg tega je podpora namenjena tudi gostiteljem rezidenc za izvedbo rezidenčnega projekta.

Razpisi CME za gostitelje rezidenc na področjih glasba, literarno prevajanje, arhitektura, kulturna dediščina, oblikovanje in modno oblikovanje, vizualne umetnosti in uprizoritvene umetnosti bodo med pomladjo 2023 in jesenjo 2024 objavljeni 4-krat. Prvi razpis je odprt do 15. junija do 23.59 (srednjeevropski poletni čas).

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1