New European Bauhaus Joint Research Centre European Commission Feb2021

Nagrada novi evropski Bauhaus za leto 2022

Evropska komisija je začela zbirati prijave za nagrade novega evropskega Bauhausa za leto 2022. Nagrade bo podelila mladim talentom za navdihujoče zamisli in obstoječe projekte v štirih kategorijah. Prijave za koncepte, zamisli ali projekte, ki se razvijajo in/ali so fizično locirani v EU, je mogoče oddati do 7. marca do 19.00 CET.

Prijavijo se lahko državljanke in državljani/subjekti držav članic EU in tretjih držav, katerih koncept, zamisel ali projekt se dejansko razvija in/ali fizično nahaja v EU. Možne so tudi skupne/partnerske in konzorcijske prijave, za katere veljajo enaka merila kot za projekte s sedežem v EU.

Več o nagradi in pogojih sodelovanja tukaj (EK) in tukaj (NEB).

*Rok je bil podaljšan, prej do 28. februarja 2022.

Novi evropski Bauhaus je okoljski, gospodarski in kulturni projekt, katerega cilj je združiti zasnovo, trajnostnost, vključenost, cenovno dostopnost in naložbe, da bi lažje uresničili evropski zeleni dogovor. Njegove temeljne vrednote so trajnostnost, estetika in vključenost. Komisija je lani prvič podelila nagrade, za katere se je potegovalo več kot 2.000 projektov. Takrat jo je v kategoriji »vzhajajoče zvezde Bauhausa« prejel tudi projekt iz Slovenije – Zero waste house iz Žalca.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1