01.06.22 Videonaplazi Amadeja Smrekar 021

Motovila je partner 19. filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema v Izoli

Mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema bo z 19. izdajo ponovno pozdravil poletje, v Izoli se bo med 7. in 11. junijem 2023 odvila glavnina festivalskega dogajanja. V maju in juniju bodo kinootoške projekcije ter srečanja s filmskimi ustvarjalci potekali tudi v Slovenski kinoteki in Kinodvoru v Ljubljani ter v art kinematografih v Cerknici, Idriji, Sežani in Tolminu.

Celoten program 19. Kino Otoka bo objavljen v maju, festivalska ekipa ga bo v živo predstavila 24. maja 2023 ob 12. uri v Kinodvoru v Ljubljani in 30. maja 2023 ob 11. uri v Art kinu Odeon v Izoli.

[Foto ©Otok, Video na plaži, 2022: Amadeja Smrekar.]

Festival ostaja netekmovalen, pristno posvečen avtorskemu filmu in razvoju filmske kulture. Prikazali bodo več kot 100 celovečernih in kratkih filmov, številne projekcije bodo potekale ob prisotnosti filmskih ustvarjalcev. V Izoli in v drugih festivalskih kraji boste deležni svežega izbora kakovostnega avtorskega filma, filmskih pogovorov in prepoznavnih domačih ter tujih gostov. 19. izdajo festivala Kino Otok podpira tudi Ustvarjalna Evropa MEDIA.

Motovila je tudi letos partner festivala Kino Otok. Prav tam bomo v sodelovanju z Umanotero, Slovensko fundacijo za trajnostni razvoj, izvedli delavnico »S konkretnimi koraki do trajnostnih kulturnih dogodkov« (Izola, 8. junij), ki bo namenjena praktičnim rešitvam za bolj trajnostno delovanje kulturnih organizacij v času podnebne krize.

Kino Otok19 Fb Cover 1640×624px

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1