Motovila Popup 932x524px

Motovila gre na 16. Kino Otok!

Potovanje 16. mednarodnega filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema se začenja 16. julija s projekcijo otoškega ljubljenca, filma Playing Men Matjaža Ivanišina. Nato se bo festivalsko dogajanje razširilo v številne kraje po Sloveniji, tudi na tradicionalne lokacije v Izoli in Ljubljani. V Izoli bo konec avgusta tudi Motovilina POP-UP pisarna in strokovni dogodek o inovativnih modelih sodelovanj mednarodnih filmskih festivalov, vključno s platformami videa na zahtevo. 

Festival, ki bi moral potekati junija, so v zadnjih mesecih zaradi novonastalih okoliščin premislili in prilagodili. Nastalo je t. i. Kino Otočje, program bo tako potekal v Izoli in drugih primorskih mestih, v Ljubljani in na spletu. V Izoli pa se bo dogajanje zgostilo od 26. do 30. avgusta 2020. Del Kino Otoka, ki je letos ponovno uspešno pridobil podporo programa Ustvarjalna Evropa MEDIA, bo tudi ekipa Motovile.

V Izoli bomo (če bodo pogoji to dopuščali) vzpostavili Motovilino POP-UP pisarno, v okviru katere bo naša ekipa lokalni in festivalski javnosti na voljo za svetovanje o priložnostih za mednarodno povezovanje v kulturi, filmu in ustvarjalnih sektorjih.

Kot partner festivala 27. avgusta organiziramo tudi strokovni seminar, kjer bomo z mednarodnimi gosti in domačo zainteresirano javnostjo govorili o inovativnih modelih sodelovanj mednarodnih filmskih festivalov, vključno s platformami videa na zahtevo.

Predstavili bomo Doc Alliance Films, enega najuspešnejših MEDIA podprtih tovrstnih primerov povezovanja 7 prominentnih evropskih filmskih festivalov (CPH:DOX, Doclisboa, Millennium Docs Against Gravity FF, DOK Leipzig, FIDMarseille, Ji.hlava IDFF in Visions du Réel), ki je namenjen promociji kakovostnega avtorskega dokumentarnega filma, tudi prek VOD platforme DaFilms.com. Z nami bo izvršna direktorica projekta, Diana Tabakov. Gre za nadaljevanje aktualne diskusije o izmenjavi in povezovanju md festivali, tudi v luči sprememb podprograma Ustvarjalna Evropa – MEDIA (ki od letos spodbuja mreženje festivalov).

Festival bo sicer predstavljen na tiskovni konferenci v ponedeljek, 10. avgusta, na Letnem kinu Slovenske kinoteke na Muzejski ploščadi Metelkova (Odprti oder) v Ljubljani, v Izoli pa v četrtek, 13. avgusta 2020.

POP-UP pisarno organizirata zavoda Motovila in Otok kot del projekta PRO KUS: Prenos veščin in znanja za profesionalizacijo v kulturnem in ustvarjalnih sektorjih ob podpori Ministrstva za javno upravo RS.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1