Dscf9690 Foto By Maša Pirc Layerjeva Hiša

Layerjeva hiša aprila umetniška rezidenca o pomenu urbanih zelenih površin

Layerjeva hiša, ki jo upravlja Zavod Carnica, ta mesec v Kranju gosti 5 umetnikov iz tujine, ki tekom 40-dnevne umetniške rezidence premišljujejo o pomenu urbanih zelenih površin ter iskanju uporabnih in ustvarjalnih rešitev za krepitev povezav med naravnim okoljem in lokalnimi skupnostmi. Umetniki iz Italije, Nizozemske, Hrvaške in Poljske v Kranju raziskujejo presečišča med človekom in naravo, med tekstilno obrtjo in naravnimi vlakni. Njihovo bivanje v Kranju poteka z mislijo na preoblikovanje našega načina življenja, da bo lepši, bolj trajnosten in vključujoč, kar je osnovna ideja novega evropskega Bauhausa. Materiale in prakse raziskujejo in razvijajo v Layerjevi hiši (Tomšičeva 32), navdih in projektni prostor revitalizacije pa je kranjski Hortikulturni vrt (Gregorčičeva 18).

Umetniki Giulia Berra (IT), Elizabeth Karina Balado (UK/NL), Lovro Ivančić (HR), Dominika Gacka (PL) in Julia Piekarska (PL) bodo v Kranju do konca aprila 2024.
Kaj in kako ustvarjajo umetniki, spremljajte Instagram, več informacij na povezavi layer.si/bien/kr/bien-life.

Otvoritev umetniške intervencije v javnem prostoru v sklopu Hortikulturnega vrta in umetniški studio v Layerjevi hiši bo v petek, 26. aprila. Vabljeni!

Zavod Carnica rezidenčni projekt BIEN LIFE izvaja s podporo Evropske unije, ukrepa Kultura premika Evropo, ki ga za Evropsko komisijo izvaja Goethe institut Bruselj.

Foto: Maša Pirc / Layerjeva hiša.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1