Koncerti V Juniju Kombo C 14.6.2019 Foto Masa Pirc2

Upravljalec: Zavod Carnica

Področje: glasba, vizualne umetnosti, oblikovanje
Lokacija: Kranj
Trajanje: najmanj 1 teden

Kratek opis: LayerAIR je program umetniških rezidenc, ki ponuja edinstveno izkušnjo za vse umetnike, ki iščejo miren prostor z veliko možnostmi za ustvarjanje novih projektov. Umetniki bivajo v Layerjevi hiši, ki je bila nekoč dom baročnega slikarja Leopolda Layerja, danes pa predstavlja živahno umetniško središče, kjer vse leto potekajo razstave, festivali, delavnice in koncerti. Umetniki imajo tako možnost  živeti in soustvarjati lokalno umetniško skupnost, na drugi strani pa uživati v vsem miru, ki ga potrebujejo.
Zavod Carnica upravlja z umetniškim rezidenčnim centrom v sklopu katerega izvaja glasbene (LayerAIR MUSIC) in umetniške rezidence (LayerAIR VISUAL). Poleg tega se ukvarja tudi z urbano prenovo, interpretacijo dediščine, glasbenimi, umetniškimi, filmskimi in literarnimi projekti in sodeluje v evropskih prostovoljskih projektih.

Kritje stroškov: (stroški se krijejo v skladu z zmožnostmi upravljalca), promocijske aktivnosti.

Infrastruktura: Za bivanje rezidentov so na voljo tri samostojne bivalne enote; dva sodobno opremljena apartmaja z bivalnimi, toaletnimi in kuhinjskimi prostori ter večja spalnica z lastno kopalnico za 6 oseb. Poleg raznolikih prostorov v stari meščanski hiši, ki so namenjeni kulturno-umetniškim dejavnostim, je na voljo tudi dvorana v nekdanjem obrambnem stolpu Škrlovec, ki ponuja prostore za koncerte in vaje za glasbene rezidente. Prostor ni dostopen ljudem z omejeno mobilnostjo. Rezidenca je prijazna družinam.

Več informacij tukaj; spremljajte FB @LayerjevaHisa.

[Foto Maša Pirc: Layerjeva hiša – Koncerti v juniju: Kombo, 14.6.2019.]

Motovilina rastoča baza umetniških rezidenčnih programov v Sloveniji (AiR) predstavlja tovrstne programe oz. prostore, ki jih izvajajo/upravljajo slovenske organizacije. Z informacijami Motovila kot članica mreže On the Move in Mobility Info Points prispeva k mednarodni izmenjavi virov in informacij. S tem prispevamo k promociji priložnosti za mednarodno sodelovanje in mobilnost. Hkrati želimo spodbuditi povezovanje in izmenjavo dobrih (trajnostnih) praks med domačimi izvajalci programov AiR.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1