Amplify Crossroads Map Partners Dec2021

Kultura vključena v poročilo #3 CoFoE

Motovila je kot predstavnik Slovenije v okviru pobude AMPLIFY – Naj bo prihodnost Evrope tvoja prihodnost spodbudila razpravo o prispevku kulture k prihodnosti Evrope in izboljšanju pogojev za ustvarjalce in profesionalce, ki delajo v kulturnem in ustvarjalnih sektorjih. Zbrana priporočila so objavljena na večjezični digitalni platformi Konference o prihodnosti Evrope (CoFoE).

Poleg Motovile so priporočila za CoFoE prispevali partnerji Amplify iz Italije, Španije, Portugalske, Poljske, Madžarske, Francije, Švedske, Danske, Grčije, Romunije in Nizozemske. Združenje Culture Action Europe (CAE), ki koordinira pobudo Amplify, je pripravilo skupna priporočila in ključna področja za prihodnost Evrope vseh 12 partnerjev in jih posredovalo Evropskemu parlamentu.

Veseli nas tudi, da je kultura končno slišana in s tem vključena v tretje poročilo Konference o prihodnosti Evrope (Third Interim Report Platform – November 2021). Ponosni smo, da poročilo omenja pobudo Amplify (glej stran 68) in izpostavlja tudi srečanje, ki ga je Motovila v sodelovanju z Europe Direct kot spremljevalni dogodek festivala Beyond Fronta avgusta letos organizirala v Murski Soboti. Prav tam s(m)o udeleženci pogovora še posebej izpostavili pomen mednarodnega kulturnega sodelovanja.

Več o skupnih priporočilih Amplify na spletu CAE.

Spremljajte pobudo Amplify: v letu 2022 bodo sledila nova srečanja, razprave in 9. maja še zaključni hekaton, ki bo povezal partnerje in udeležence iz vseh 12 sodelujočih držav.

 

#Amplify #CulturalDealEU #TogetherEU #TheFutureIsYours #actforculture #CoFoE

Amplify Slo 1200x800 1

Motovila je članica Culture Action Europe, evropskega združenja kulturnih mrež, organizacij, umetnikov, aktivistov, akademikov in oblikovalcev politik.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1