Kako načrtovati in organizirati vključujoče in dostopne dogodke v kulturi

Dostopnost do kulture ne zajema le fizičnega dostopa do prizorišč kulturnih dogodkov, temveč tudi omogočanje dostopa do kulturnih vsebin, umetniških del, predstav, koncertov in drugih izrazov kulture na način, ki je prilagojen različnim potrebam posameznikov.

Motovila (CED Slovenija) v sodelovanju s centri CED MEDIA iz Italije in Nemčije v ponedeljek, 22. januarja, vabi na pogovor Culture beyond access: Kako načrtovati in organizirati vključujoče in dostopne dogodke v kulturi o zagotavljanju dostopa do kulturnih vsebin v najširšem pomenu. Dogodek bo potekal v Sala CEI na naslovu Via Genova 9 v Trstu, Italija.

Osrednja govorka bo Metka Dariš, podpredsednica Europa Cinemas. V pogovoru bodo sodelovali tudi Seneit Debese, Greta&Starks (DE),  Federico Spoletti, In Cinema Festival (IT) in Živa Jurančič, Kinodvor (SI).

Dogodek je del strokovnega programa na Trieste Film Festival (19.– 27. januar 2024) in je priložnost za izmenjavo mnenj in najboljših praks organizacij s področja kulture in filma, tudi v luči ciljev Agende EU 2030 za trajnostni razvoj.


Motovila je partner filmskih festivalov. Zagotavljamo strateško svetovanje pri razvoju, mednarodnem sodelovanju in pozicioniranju filmskih festivalov in strokovnjakov. Smo zanesljiv partner pri snovanju in izvedbi strokovnih spremljevalnih dogodkov filmskih festivalov. Filmske festivale spodbujamo k zelenim praksam. Januarja in februarja nas srečate na filmskih festivalih v Trstu in Berlinu.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1