Neb Festival Email Signature V2

Festival Novi evropski Bauhaus: objavljen program

Evropska komisija sporoča, da je bil objavljen program festivala Novi evropski Bauhaus (NEB), ki bo potekal med 9. in 12. junijem 2022. Udeležite se ga lahko v Bruslju ali ga spremljate na spletu. Od 23. maja bo mogoča prijava, dodatni program ob festivalskih dogodkov pa bo objavljen na posebni platformi.

2 Krater Communityeconomiesworkshop
Foto vir: prizes.new-european-bauhaus.eu

Hibridni dogodek prinaša predstavitve, razstave, delavnice in razprave o zasnovi in oblikovanju trajnostnega in vključujočega okolja v duhu novega evropskega Bauhausa. Več informacij o festivalu na povezavi tukaj, program si oglejte tukaj (.pdf).

Na festivalu NEB, 11. junija, bodo podelili nagrado NEB. Med nominiranci je tudi projekt Ustvarjalni laboratorij Krater, ki nastaja v sodelovanju med društvom Trajna, društvom prostoRož, Društvom za permakulturo Slovenije, društvom Zavetišče za zavržene rastline, društvom Agrodivizija, permakulturnikom Johnom Buscarinom in oblikovalcem Rokom Oblakom.

Novi evropski Bauhaus je okoljski, gospodarski in kulturni projekt, katerega cilj je združiti zasnovo, trajnostnost, vključenost, cenovno dostopnost in naložbe, da bi lažje uresničili evropski zeleni dogovor. Njegove temeljne vrednote so trajnostnost, estetika in vključenost.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1