Tg Ig Post

Dva poziva Tune Green za glasbenike in mladinske delavce

Društvo Lojtra je kot del aktivnosti projekta Tune Green, ki je del pobude MusicAIRE s podporo Ustvarjalne Evrope, objavilo dva poziva, tj. za (1) izvajalce glasbenih delavnic in (2) za mladinske delavce. Namen projekta Tune Green je povezati uslužbence in pedagoge z glasbeniki in glasbenimi metodami. To želijo doseči s posebnim orodjem, ki bo (i) pomagalo mladinskim uslužbencem in pedagogom v svoje metode vključiti glasbene aktivnosti, ki bodo motivirale mlade k delovanju v skupnosti in k zanimanju za okoljevarstvene razvojne cilje Združenih narodov, (ii) s pomočjo decentralizacije in deakademizacije omogočilo boljši dostop do glasbene vzgoje po Sloveniji, (iii) glasbenikom iz Slovenije omogočilo nove priložnosti za delo.

POZIV za izvajalce glasbenih delavnic k sodelovanju pri projektu Tune Green

Društvo Lojtra išče glasbenike za izvedbo glasbenih delavnic. Od sodelujočih se pričakuje, da bodo izvedli 1,5-urno delavnico, ki je primerna ali jo je možno prilagoditi za mladinsko delo. Delavnica bo kasneje dodana v Lojtrin katalog.

Sodelujoči bodo:
– prejeli prispevek za izvedbo delavnice v višini 200 EUR;
– imeli priložnost za mreženje z glasbeniki in mladinskimi delavci;
– imeli možnost plačanega dela na področju neformalnega izobraževanja.

Prijavni obrazec lahko izpolnite do vključno 25. septembra 2022, končen izbor bo znan do 30. septembra 2022. Motovila ni pristojna za poziv. Prosimo, da za več informacij kontaktirate robbie@drustvolojtra.si.

Tg Ig Post 2c Vabilo za mladinske delavce

Društvo Lojtra od 14. do 16. oktobra 2022 organizira uvodni dogodek projekta Tune Green. Načrtovanih je 20 delavnic, ki jih bodo vodili glasbeniki iz Slovenije in tujine. Za ta namen iščejo mladinske delavce, ki se bodo udeležili uvodnega dogodka, sodelovali na delavnicah in posredovali povratne informacije moderatorjem, z namenom optimizirati metode za mladinsko delo in neformalno izobraževanje.
Končne različice delavnic bodo nato vključene v spletni nabor orodij za mladinske delavce in izobraževalce – en del bo obsegal katalog glasbenih delavnic, drugi del pa kontakte glasbenikov. Orodje bo omogočilo mladinskim delavcem in izobraževalcem, da glasbo vključijo v svoje delo na smiseln način.

Udeležba na delavnici je brezplačna. Kriti so stroški potovanja, nastanitve in hrane.

Prijavite se lahko na tej povezavi do vključno 30. septembra 2022. O izboru boste obveščeni najkasneje do 3. oktobra 2022.
Za morebitna vprašanja se lahko pišite na robbie@drustvolojtra.si.

Cilj projekta MusicAIRE, ki ga koordinirata INOVA+ in European Music Council, je sicer pomagati pri okrevanju glasbenega sektorja z oblikovanjem in preizkušanjem podporne sheme, ki se lahko spopade z izzivi, ki jih prinaša pandemija, in hkrati spodbuja trajnost ekosistema. Ukrep, ki ga podpira program Ustvarjalna Evropa, namerava nadalje razvijati pobudo »Glasba premika Evropo – Music Moves Europe« in prispevati k zeleni, digitalni ter pravični in vzdržljivi obnovi sektorja. INOVA+ in European Music Council sta objavila že drugi poziv za podporo projektom manjšega obsega, ki se osredotočajo na zeleno, digitalno in/ali pravično ter trajnostno oživitev glasbenega sektorja. Rok prijave: 26. oktober.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1