Musicaire Second Call 2022

Odprt drugi poziv MusicAIRE za male glasbene projekte

Odprt je drugi poziv MusicAIRE za finančno podporo manjšega obsega (15.000 EUR, 30.000 EUR, 55.000 EUR) za projekte, ki se osredotočajo na zeleno, digitalno in/ali pravično ter trajnostno oživitev glasbenega sektorja. Nepovratna sredstva lahko krijejo do 90 % upravičenih stroškov, odvisno od izbranega sklopa, projekti pa bodo trajali 10 mesecev.

Rok za predložitev vlog je do 26. oktobra 2022 do 13.00.
Skupni proračun za ta drugi razpis znaša 1.335.000 EUR, izbranih pa bo 29 projektov.
Več informacij o razpisu in prijavni obrazec na povezavi tukaj.

Motovila ni pristojna za razpis, za dodatne informacije in prijavni postopek se obrnite na naslov hello@musicaire.eu.

Lojtra Tune Green Logo MusicaireAli ste vedeli, da je bilo na prvem tovrstnem razpisu uspešno društvo Lojtra iz Litije?
Namen projekta Tune Green je povezati uslužbence in pedagoge z glasbeniki in glasbenimi metodami. To želijo doseči s posebnim orodjem, ki bo (i) pomagalo mladinskim uslužbencem in pedagogom v svoje metode vključiti glasbene aktivnosti, ki bodo motivirale mlade k delovanju v skupnosti in k zanimanju za okoljevarstvene razvojne cilje Združenih narodov, (ii) s pomočjo decentralizacije in deakademizacije omogočilo boljši dostop do glasbene vzgoje po Sloveniji, (iii) glasbenikom iz Slovenije omogočilo nove priložnosti za delo.

Cilj projekta MusicAIRE, ki ga koordinirata INOVA+ in European Music Council, je pomagati pri okrevanju glasbenega sektorja z oblikovanjem in preizkušanjem podporne sheme, ki se lahko spopade z izzivi, ki jih prinaša pandemija, in hkrati spodbuja trajnost ekosistema. Ukrep, ki ga podpira program Ustvarjalna Evropa, namerava nadalje razvijati pobudo »Glasba premika Evropo – Music Moves Europe« in prispevati k zeleni, digitalni ter pravični in vzdržljivi obnovi sektorja.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1