Ustvarjalne sinergije+

Datum dogodka 17.04. 2018 • 09:30  −  17.04. 2018 • 14:30
VstopninaBrezplačno

Mreženje dobrih praks in ustvarjalnih idej s programi Evropa za državljane, Ustvarjalna Evropa in Erasmus+. Motovila in CMEPIUS vas v sodelovanju s partnerji iz Avstrije in Hrvaške vabita na skupni dogodek, s katerim želimo spodbuditi sodelovanje raznovrstnih organizacij (izobraževalnih, nevladnih, lokalnih, občin itd.) v okviru različnih evropskih programov financiranja.

Vsaka projektna ideja s svojo vsebino naslavlja cilje izbranega programa, hkrati pa z nadgradnjo partnerstva in vsebine lahko naslavlja tudi prioritete drugega programa. Na dogodku bodo udeleženci, po predstavitvi dobrih praks projektov, ki naslavljajo področja kulture, izobraževanja in evropskega državljanstva, skozi interaktivno delavnico in sodelovanje nadgradili projektne ideje znotraj omizij ter jih oblikovali tako, da bodo naslavljali cilje enega ali več programov: Evropa za državljane, Ustvarjalna Evropa in Erasmus+ (skupaj z njegovo akcijo eTwinning). Priložnost za dodatno podporo medregionalnemu sodelovanju med sosedami – Slovenijo, Avstrijo in Hrvaško, tudi za pripravo in izvedbo evropskih projektov, pa bo predstavila Zveza Alpe-Jadran.

Program

9.00–9.30: Registracija s kavo
9.30–11.30: I. del
– Uvodni pozdrav: Urška Zupanec, Služba za evropske zadeve in mednarodno sodelovanje, MK
– Predstavitev dobrih praks »7 projektov in 3 programi EU«
– Shema sofinanciranja Zveze Alpe-Jadran: mag. Thomas Pseiner
11.30–12.00: Odmor z malico
12.00–14.00: II. del: Skupinsko praktično delo z uporabo orodja Učinek+
14.00–14.30: Predstavitve in zaključek

Dogodek bo potekal v slovenskem in angleškem jeziku brez tolmačenja. 

 

Za navdih se bodo predstavili naslednji projekti:
*Europe2gether – Starejši z mladimi: Pomen zgodovinske dediščine za razvoj evropskega podeželja (mag. Andreja R. Megušar, Občina Železniki)
*diStory – Digitalne zgodbe malih zgodovinskih mest (Mateja Hafner Dolenc, Združenje zgodovinskih mest Slovenije)
*Kulturna šola – evropska šola (Katarina Klajn, OŠ Šenčur)
*Poučevanje evropske zgodovine s filmom (Rok Govednik, Zavod Vizo)
*Itchy Feet Down My Street (Tanja Slapernik Tominec, OŠ Alojza Gradnika Dobrovo)
*Museum as a toolbox (Alexandra Trost, Universal Museum Joanneum)
*Tracing the Art of the Straub Family (Andrea Šimunić, Hrvatski restauratorski zavod)

Več o projektih tukaj.

Dogodek Ustvarjalne sinergije+ organizirata Center RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja – CMEPIUS in Motovila, Center za spodbujanje sodelovanja v kulturnih in ustvarjalnih sektorjih, v sodelovanju z Ministrstvom za kulturo Hrvaške (CED Hrvaška), Ministrstvom za kulturo Avstrije (CED Avstrija) in Uradom štajerske deželne vlade. Dogodek je del aktivnosti Evropskega leta kulturne dediščine.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa. Ustvarjalne sinergije+ so del serije dogodkov medregijskega sodelovanja partnerjev iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške. Dogodku v Ljubljani sledijo Ustvarjalne sinergije v Gradcu (18.apr. 2018): “Kreative Synergien” – Europäisches Kulturerbejahr 2018.

Rok za prijavo je četrtek, 12. april 2018, obvezno prek prijavnega obrazca na spletu CED Slovenija (spodaj).
Več informacij na info@ced-slovenia.eu ali www.cmepius.si.
Število mest je omejeno na 50 udeležencev. Ker želimo zagotoviti uravnoteženo udeležbo organizacij iz različnih sektorjev, bomo pred dogodkom oz. najkasneje do 13. aprila 2018 naredili izbor prijavljenih udeležencev in potrdili njihovo udeležbo. Prednost bodo imele zgodnejše prijave.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1