Muzej kot zbirka orodij

Pet muzejev iz Avstrije, Poljske, Italije, Hrvaške in Estonije je v projektu »Translocal: Museum as a Toolbox« skupaj z mladimi preučilo načine komuniciranja sodobne umetnosti. Rezultat projekta je dobra partnerska izkušnja mednarodnega povezovanja in sodelovanja.

Translocal: Museum as a Toolbox je projekt sodelovanja s podporo Ustvarjalne Evrope, ki ga je med oktobrom 2015 in septembrom 2017 koordiniral Kunsthaus Graz – Universalmuseum Joanneum iz Avstrije. Z raziskovanjem novih načinov komuniciranja za muzeje so partnerji projekta povabili mlade od 15 do 25 let, da skupaj povečajo zanimanje za sodobno umetnost: kako misliti umetnost v vsakodnevnem življenju, kako jo preizkusiti, komu, kako in s čim sodobno umetnost predstaviti in pri tem uporabiti »muzej kot zbirko orodij«.

Alexandra Trost iz Kunsthaus Graz – Universalmuseum Joanneum je na dogodku Ustvarjalne sinergije+ v pogovoru s Philippine Loiseau za Motovilo spregovorila o koristih mednarodnega partnerstva in sodelovanja v projektu Translocal: Museum as a Toolbox.
Več preberete tukaj (v angleškem jeziku).

Dogodek Ustvarjalne sinergije+ sta Motovila in CMEPIUS organizirala v sodelovanju z Ministrstvom za kulturo Hrvaške (CED HR), Ministrstvom za kulturo Avstrije (CED AT) in Uradom štajerske deželne vlade kot del aktivnosti Evropskega leta kulturne dediščine. Ustvarjalne sinergije+ so del serije dogodkov medregijskega sodelovanja partnerjev iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške. Dogodku v Ljubljani so sledile Ustvarjalne sinergije v Gradcu (18.apr. 2018): “Kreative Synergien” – Europäisches Kulturerbejahr 2018.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1