Spancirfest 2019

Ustvarjalne sinergije na Špancirfestu v Varaždinu

Datum dogodka 29.08. 2019 • 10:00  −  29.08. 2019 • 15:00
VstopninaBrezplačno

Ustvarjalne Sinergije v Varaždinu (29. avg. 2019) bodo potekale v okviru uličnega in glasbenega festivala Špancirfest. Maša Ekar iz Motovile (CED Slovenija) bo skupaj s hrvaškimi in avstrijskimi kolegi poleg priložnosti mednarodnega sodelovanja, ki jih omogoča EU program Ustvarjalna Evropa, predstavila tudi dejavnosti in delo CED.

Ustvarjalne sinergije (Creative Synergies) so del serije dogodkov medregijskega sodelovanja centrov Ustvarjalna Evropa (CED) iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške z namenom ponuditi priložnosti za mreženje in sodelovanje pri razvijanju mednarodnih projektov, še posebej s podporo EU programa Ustvarjalna Evropa. V letu 2019 bomo v sodelovanju z Ministrstvom za kulturo Hrvaške (CED Hrvaška) in Ministrstvom za kulturo Avstrije (CED Avstrija) organizirali dva dogodka, in sicer v Varaždinu (29. avg.) in Gradcu (3. okt.).

Doma in v tujini večamo prepoznavnost in krepimo zmogljivost slovenskih ustvarjalcev, strokovnjakov in organizacij. Širimo glas o projektih in primerih dobrih praks v kulturi, filmu in ustvarjalnih sektorjih ter priložnostih za sodelovanje v Sloveniji in tujini. Promoviramo »zgodbe o uspehu« in neverjetne rezultate Slovenije v programu EU Ustvarjalna Evropa.

V Varaždin smo povabili Aleksandro Ažman iz Združenja zgodovinskih mest Slovenije, ki koordinira projekt REFRESH – Mladi umetniki oživijo in osvežijo območja dediščine.

Maša Ekar bo gostja Ustvarjalnih sinergij v Varaždinu.

Več informacij o gostih tukaj, več o dogodku
Kreativne sinergije | Desk Kreativne Europe Austrija, Hrvatska, Slovenija v hrvaškem jeziku pa preko:
http://deskkultura.hr/hr/dogadanja/

Prijave na ced@min-kulture.hr do torka, 27. avgusta do 12:00.

KDAJ

29. avgust 2019

KJE

Palača Herzer, Franjevački trg 10, 42000, Varaždin

PRIJAVE DO

27. avgust 2019 do 12:00

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1