Motovila Kinootok2018 Foto Andrejakranjec Creative Europe Media

Creative Europe Stories

Zavod Motovila, ki gosti Center Ustvarjalna Evropa v Sloveniji, je pripravil serijo t. i. ustvarjalnih zgodb (Creative Europe Stories) z namenom promocije EU programa Ustvarjalna Evropa. Vabljeni k ogledu!

Aksioma – Zavod za sodobne umetnosti: Creating opportunities
Aksioma je neprofitna kulturna ustanova iz Ljubljane, aktivna tako v slovenskem kot v mednarodnem prostoru, ki se zanima predvsem za projekte, ki uporabljajo nove tehnologije za raziskovanje in obravnavanje struktur sodobne družbe. Osredotoča se na umetniško produkcijo, ki raziskuje družbena, politična, estetska in etična vprašanja.

Bunker: Create to connect
Bunker je neprofitni zavod za izvedbo in organizacijo kulturnih prireditev. Zavod Bunker producira in predstavlja sodobne gledališke in plesne predstave, organizira različne delavnice ter ostale izobraževalne programe, raziskave, in seveda oblikuje enega najvidnejših mednarodnih festivalov Mladi levi.

Kino Otok: Creating communities
Otok, zavod za razvijanje filmske kulture, se od leta 2003 posveča oblikovanju in izvedbi javno dostopnih programov na področjih umetnosti, kulture in izobraževanja. V središče programskih aktivnosti za vse generacije postavlja svetovni avtorski film, pri čemer vzpostavlja dialog med filmsko umetnostjo in drugimi umetnostnimi zvrstmi (npr. literaturo, glasbo in likovno umetnostjo). Od leta 2004 organizira Mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema, hkrati pa je mednarodno dejaven v evropskih projektih filmske vzgoje.

Akademija umetnosti Univerze v Novi Gorici: Fostering synergies
Akademija umetnosti ponuja študijske programe na področju umetnosti in ustvarjalnih praks.

DSAF (Društvo slovenskega animiranega filma): Building a network
DSAF je stanovska organizacija, ki združuje avtorje in ustvarjalce animiranih filmov, pri čemer je odprta sodelovanju s posamezniki, delujočimi na različnih umetnostnih področjih, kot tudi različnimi javnimi in zasebnimi organizacijami doma in v tujini.

Creative Europe stories


Aksioma: Creating opportunities


Bunker: Create to connect


Creative Europe Stories – Kino Otok: Creating communities


University of Nova Gorica: Fostering synergies

DSAF: Building a network

Podpirajo nas

Ce Eacea Hor En 943x165@72 E1454406692103 380x69
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Evropska Komisija