Motovila Kinootok2018 Foto Andrejakranjec Creative Europe Media

Creative Europe Stories

Zavod Motovila, ki gosti Center Ustvarjalna Evropa v Sloveniji, je pripravil serijo t. i. ustvarjalnih zgodb (Creative Europe Stories) z namenom promocije EU programa Ustvarjalna Evropa. Vabljeni k ogledu!

Creative Europe stories

Iriduim Film: Narrating stories

KUD Sodobnost: Raising literally awareness

Pionirski dom: Nourishing social skills


Aksioma: Creating opportunities


Bunker: Create to connect


Kino Otok: Creating communities


University of Nova Gorica: Fostering synergies

DSAF: Building a network

Iriduim Film: Narrating stories

Iridium Film je produkcijska hiša iz Ljubljane. Leta 2019 so v vlogi glavnega producenta prvič prejeli MEDIA podporo za razvoj filma NK Svoboda. Pred tem so v vlogi koproducenta sodelovali pri MEDIA podprtem filmu Moški ne jokajo (producent: Deblokada, BIH) in zanj na Festivalu slovenskega filma v Portorožu prejeli tudi nagrado vesna za najboljšo manjšinsko koprodukcijo. Iridium Film je sicer aktiven tudi na področju digitalizacije slovenskega filma. Restavrirati želijo vseh 185 slovenskih filmov, posnetih na filmski trak, ki so bili v redni distribuciji.

KUD Sodobnost: Raising literally awareness

KUD Sodobnost usmerja svoje založniške ambicije k visoko kakovostnim, skrbno izbranim besedilom, med katerimi lahko najdete več nagrajenih in za nagrade nominiranih knjig domačih in tujih avtorjev. Poleg tega aktivno sodeluje pri razvoju bralne kulture v Sloveniji in pri promociji slovenskih avtorjev v tujini. Izdaja tudi revijo Sodobnost, najstarejšo slovensko revija za književnost in kulturo, ki je tudi ena od štirih najstarejših tovrstnih revij v Evropi.

Pionirski dom: Nourishing social skills

Pionirski dom – Center za kulturo mladih je javni zavod na področju kulture in ena od vodilnih ustanov na področju izvenšolskega preživljanja prostega časa otrok, mladine in odraslih. V nekaj desetletjih je bilo v različne programe ustvarjanja in izobraževanja vključenih skoraj sto tisoč otrok in mladostnikov. Program obsega prek preko petindvajset kulturno – umetniških vsebin. Poleg tega vsako leto izvedejo kar sedem festivalov, npr. Festival znanosti in umetnosti Hokus Pokus in festival sodobne odrske umetnosti Kalejdoskop.

Aksioma – Zavod za sodobne umetnosti: Creating opportunities
Aksioma je neprofitna kulturna ustanova iz Ljubljane, aktivna tako v slovenskem kot v mednarodnem prostoru, ki se zanima predvsem za projekte, ki uporabljajo nove tehnologije za raziskovanje in obravnavanje struktur sodobne družbe. Osredotoča se na umetniško produkcijo, ki raziskuje družbena, politična, estetska in etična vprašanja.

Bunker: Create to connect
Bunker je neprofitni zavod za izvedbo in organizacijo kulturnih prireditev. Zavod Bunker producira in predstavlja sodobne gledališke in plesne predstave, organizira različne delavnice ter ostale izobraževalne programe, raziskave, in seveda oblikuje enega najvidnejših mednarodnih festivalov Mladi levi.

Kino Otok: Creating communities
Otok, zavod za razvijanje filmske kulture, se od leta 2003 posveča oblikovanju in izvedbi javno dostopnih programov na področjih umetnosti, kulture in izobraževanja. V središče programskih aktivnosti za vse generacije postavlja svetovni avtorski film, pri čemer vzpostavlja dialog med filmsko umetnostjo in drugimi umetnostnimi zvrstmi (npr. literaturo, glasbo in likovno umetnostjo). Od leta 2004 organizira Mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema, hkrati pa je mednarodno dejaven v evropskih projektih filmske vzgoje.

Akademija umetnosti Univerze v Novi Gorici: Fostering synergies
Akademija umetnosti ponuja študijske programe na področju umetnosti in ustvarjalnih praks.

DSAF (Društvo slovenskega animiranega filma): Building a network
DSAF je stanovska organizacija, ki združuje avtorje in ustvarjalce animiranih filmov, pri čemer je odprta sodelovanju s posamezniki, delujočimi na različnih umetnostnih področjih, kot tudi različnimi javnimi in zasebnimi organizacijami doma in v tujini.

Podpirajo nas

Ce Eacea Hor En 943x165@72 E1454406692103 380x69
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Evropska Komisija
Logo Mol 1