Ustvarjalna Evropa na rezidenci v Novem mestu

Datum dogodka 05.03. 2020 • 10:00  −  06.03. 2020 • 13:00
VstopninaBrezplačno

Želite izvedeti več o priložnostih EU za mednarodno povezovanje v kulturi, filmu in ustvarjalnih sektorjih? Vas zanima, kako Ustvarjalna Evropa podpira knjižni sektor, zlasti na področju prevajanja evropskega leposlovja, kjer je Slovenija zelo uspešna?

Zavod Motovila, ki opravlja dejavnosti nacionalne informacijske pisarne programa EU Ustvarjalna Evropa, 5. in 6. marca 2020 v Novem mestu vzpostavlja prvo letošnjo POP-UP pisarno. Tokrat v sodelovanju z založbo Goga in Europe Direct Novo mesto.

Dogodek organiziramo kot del decentralizirane podporno-svetovalne dejavnosti in projekta PRO KUS: Prenos veščin in znanja za profesionalizacijo v kulturnem in ustvarjalnih sektorjih ob podpori Ministrstva za javno upravo RS.

Spremljajte nas! #MotovilaPOPUP

Kje

Založba Goga, Novo mesto

Kdaj

5.−6. marec 2020

Kaj

POP UP pisarna: informacijsko-svetovalna podpora v Novem mestu

Program

Četrtek, 5. marec
DOPOLDNE (10.00–12.00) – Podpora EU za kulturo, film in ustvarjalne sektorje

Ekipi CED Slovenija (Motovila) in Europe Direct Novo mesto (Razvojni center Novo mesto) bosta predstavili priložnosti, s katerimi EU spodbuja razvoj projektov in mednarodno sodelovanje v kulturi, filmu in ustvarjalnih sektorjih. Za navdih bosta poskrbela Urška Zupančič iz založbe Goga in Tanja Hladnik iz zavoda Otok, ki bosta bogate izkušnje s sodelovanjem na razpisih Kultura in MEDIA ter v mednarodnih projektih predstavila v moderiranem pogovoru.

POPOLDNE (12.30–14.00) – Ustvarjalna Evropa in knjižni sektor

V obdobju 2014–2019 je Ustvarjalna Evropa podprla več kot 350 prevodnih projektov iz 30 držav, ki bodo bralcem in bralkam ponudili več kot 2500 prevodov preko 1000 leposlovnih del izpod peresa več kot 700 evropskih avtorjev. Priložnost za sodelovanje na razpisu za prevajanje evropskega leposlovja je tik pred vrati, zato bo ekipa CED Slovenija (Motovila) predstavila zadnji tovrstni razpis iztekajočega se programa.

Med uspešnimi je že 16 slovenskih založb, ki so v zadnjih šestih letih skupaj pridobile podporo EU v višini 1,8 milijonov EUR za prevajanje evropskega leposlovja. Ustvarjalna Evropa pa področju knjige namenja tudi druge podporne ukrepe. O tem, kaj podpora EU za prevajanje evropskega leposlovja, evropske projekte sodelovanja in nagrado EU za književnost (EUPL) prinaša avtorjem, prevajalcem, založnikom in bralcem, se bo Jedrt Jež Furlan pogovarjala z gosti, ki so na različne načine povezani z mehanizmi, s katerimi EU podpira področje knjige: Julie Belgrado, predstavnica podeljevalca nagrade EUPL in direktorica European and International Booksellers Federation, Jasmin B. Frelih (prejemnik nagrade EUPL), Jelka Ciglenečki (založba Goga), Nino Flisar (založba Pivec), Barbara Pregelj (založba Malinc) in Anja Kovač (Javna agencija za knjigo RS).

Petek, 6. marec
9.00–13.00 – POP-UP pisarna v Gogini rezidenci

Ekipi Motovile (CED Slovenija) in Europe Direct Novo mesto bosta med 9.00 in 13.00 na voljo za svetovanje v Gogini rezidenci. Čimprej si prek info@ced-slovenia.eu rezervirajte brezplačni svetovalni termin za 30-minutni informativni pogovor ali individualno svetovanje!

Rezervirate lahko svetovalni termin za eno/več izmed naslednjih področij/programov:

  • Europe Direct Novo mesto: Osnovne informacije o programih EU – za vsa vprašanja o možnostih financiranja v EU.
  • Motovila / CED Slovenija: Ustvarjalna Evropa – podprogram Kultura za vsa kulturno-umetniška področja RAZEN filma in AV sektorjev.
  • Motovila / CED Slovenija: Ustvarjalna Evropa – podprogram MEDIA za področje filma in AV sektorjev.

Motovila Popup 932x524px

Dodatne informacije: info@ced-slovenia.eu

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.
Logos Popup Nm

Prizorišče dogodka

založba Goga

Glavni trg 6, 8000 Novo mesto, Slovenija

Motovila 5. in 6. marca 2020 v Novem mestu vzpostavlja prvo letošnjo POP-UP pisarno.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1