Uspesno Ustvarjalno 1200x800px 2

Uspešno … ustvarjalno 2014–2020. Praznujmo skupaj!

Datum dogodka 12.11. 2020  −  02.12. 2020
VstopninaBrezplačno

Motovila ob zaključku uspešnega leta in neverjetnega sedemletnega obdobja vabi predstavnike slovenskih organizacij s podporo Ustvarjalne Evrope (Kultura in MEDIA) na tradicionalno srečanje Uspešno … ustvarjalno. Letos praznujemo nekoliko drugače – virtualno in v več etapah. Začnemo 12. novembra!

SPREMLJAJTE nas: #Motovila #CEDSlovenia #UstvarjalnaEvropa

Bodite z nami:

Programi financiranja EU za obdobje 2014–2020, ki jih izvaja Izvajalska agencija EACEA, med njimi Ustvarjalna Evropa, se bodo kmalu končali in nadomestila jih bo nova generacija programov za obdobje 2021–2027. Spodobi se in prav je, da ob zaključku sedemletnega obdobja pod neverjetne uspehe slovenskih kulturnih organizacij potegnemo črto in jih predstavimo malo bolj pobliže – navdihujoče in ustvarjalne zgodbe, pogumne in vizionarske akterje in resnično impresivne številke dvakrat podčrtamo!

#1 etapa
12. november

Začetek kampanje “Praznujmo skupaj sedem uspešnih let Slovenije v Ustvarjalni Evropi!”

#2 etapa
19. november

Kaj je Ustvarjalna Evropa in kakšna je vloga evropske mreže Centrov Ustvarjalna Evropa? Kateri so najbolj impresivni rezultati edinega programa EU, ki podpira razvoj in mednarodno sodelovanje kulturnega in ustvarjalnih sektorjev?

#3 etapa
25. november–1. december

7 dni za 7 razsežnosti učinkov programa Ustvarjalna Evropa

SPREMLJAJTE našo digitalno kampanjo!

Kje
: Facebook profila MEDIA in Kultura
#Motovila #CEDSlovenia #UstvarjalnaEvropa #PraznujmoSkupaj!

#4 etapa
2. december, 11.00–12.00
Spletni dogodek »Praznujmo skupaj! / Let’s celebrate together«

Bodite z nami na spletnem druženju – udeležbo potrdite TUKAJ.

Praznujmo skupaj

7 uspešnih let Slovenije v Ustvarjalni Evropi!

KDAJ

od 12. novembra do 2. decembra

KJE

FB profil Kultura in MEDIA // 2. dec. Zoom

USTVARJALNA EVROPA je …

… več kot 130 SLOVENSKIH ORGANIZACIJ, tako nevladnih kot javnih institucij, ki so v obdobju od 2014 do 2020 uspešno sodelovale na razpisih. Nekatere med njimi večkrat!

… skoraj 400 PODPRTIH MEDNARODNIH PROJEKTOV, ki jih slovenski vodje in partnerji izvajajo na področju filma, knjige, plesa, gledališča, arhitekture in oblikovanja, kulturne dediščine, vizualnih in intermedijskih umetnosti in drugih ustvarjalnih sektorjev.

… več kot 24 milijonov EUR podpore EU, ki so jo pridobili slovenski VODJE projektov. To v povprečju na letni ravni znaša skoraj 3,5 milijona EUR za slovensko kulturo in film!

… neverjetnih 1070 MEDNARODNIH POVEZAV, ki so jih vzpostavile slovenske organizacije z 41. evropskimi državami!

Ekipi Motovile je v čast, da je v obdobju 2014–2020 na zahtevni poti pomagala do uspeha na razpisih Ustvarjalne Evrope več kot 130. slovenskim organizacijam. In ponosni smo, da so naše odlično delo prepoznali številni partnerji, med njimi tudi Evropska komisija.

Vendar pa tako kot Ustvarjalna Evropa tudi CED Slovenija z decembrom 2020 zaključuje svoj sedemletni cikel delovanja. Upamo, da bomo ob podpori Ministrstva za kulturo RS tudi od leta 2021 dalje sektorju lahko omogočali brezplačno strokovno podporo pri črpanju sredstev EU, možnost dostopa do relevantnih strokovnjakov, mednarodnih partnerjev in koproducentov ter drugih priložnosti za mednarodno (so)delovanje. In ostali zanesljiv smerokaz na poti po labirintih politik in finančnih mehanizmov EU za kulturo in film!

Motovila Banner Motovila Post2020 1100x300px

Pridružite se nam. Praznujmo uspehe skupaj!

Naši načrti (kot tudi vaši) se zaradi trenutnih razmer iz dneva v dan spreminjajo. Od prvotne ideje, da vas slavnostno povabimo v Lutkovno gledališče Ljubljana tja pod zvezde, nato v prijetno podstreho Pionirskega doma, so se zdaj dokončno preselili v virtualni svet. Ampak časi so taki, da je bolj kot kadarkoli prej pomembno uspehom in pogumu naših kulturnih ambasadorjev nazdraviti in jim zaželeti novih sedem uspešnih let. Zato je nujno, da praznujemo SKUPAJ!

Začnemo že 12. novembra in potem vse do 2. decembra, ko bomo v vaši družbi virtualno nazdravili neverjetnim uspehom Slovenije v Ustvarjalni Evropi. Spremljajte navdihujoče in ustvarjalne zgodbe, pogumne in vizionarske akterje in resnično impresivne številke, ki jih bomo postavili pod reflektorje!
Spremljajte spletni mesti Motovile in CED Slovenija, FB profile @CEDSlovenia in berite naše e-novice!

Srečanja Uspešno … ustvarjalno ob zaključku leta so bila vedno priložnost za neformalno druženje in tkanje vezi med predstavniki najrazličnejših organizacij s področja kulture in filma, ki jim je skupna izkušnja mednarodnega povezovanja pod okriljem programa Ustvarjalna Evropa. Ob zaključku sedemletnega obdobja si je ekipa Motovile zato še toliko bolj želela, da vam v živo stisnemo roko, vas objamemo, vam čestitamo za izjemen uspeh, se skupaj z vami poveselimo, si izmenjamo misli, želje in načrte ter vam zaželimo srečnih novih sedem let. In tudi bomo, takoj ko bo mogoče!

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1