Usmerjeni poslovni pristopi za muzeje

Datum dogodka 23.09. 2019 • 09:30  −  23.09. 2019 • 16:00
VstopninaBrezplačno

Zavod Motovila (CED Slovenija) v sodelovanju z Muzejem novejše zgodovine Slovenije, ICOM Slovenija in Skupnostjo muzejev Slovenije vabi 23. sept. 2019 na brezplačno predavanje in delavnico z Julie Aldridge, priznano strokovnjakinjo za razvoj učinkovitih pristopov delovanja na področju kulture, umetnosti in kulture dediščine.

Predavanjem sledijo individualna, poslovno usmerjena svetovanja, ki bodo prilagojena potrebam projekta oz. zainteresiranega muzeja.

Dogodek je namenjen strokovnjakom s področja kulturne dediščine.

Predavanje:
Business model innovation: developing a relevant and resilient future for museums

V prvem delu nas bo Julie Aldridge vodila od teoretičnih izhodišč prek inovativnih primerov v praksi: organizacije, ki se ukvarjajo s kulturno dediščino, lahko s pomočjo učinkovitih pristopov spreminjajo svoje poslovne modele in izboljšajo zmogljivost ter s tem omogočijo trdoživost organizacije in dolgoročni razvoj svoje dejavnosti.

Delavnica:
Business model workshop: exploring opportunities for your museum

V drugem delu sledi praktična delavnica, na kateri bo Julie ponudila konkretne napotke in praktična orodja, s pomočjo katerih je mogoče preizkusiti učinkovitost različnih poslovnih modelov in novih idej tako za ustvarjanje prihodkov kot vzdrževanje vitalnosti organizacije.

Število mest na delavnici je omejeno, zato bodo v primeru velikega interesa imeli prednost udeleženci s področja kulturne dediščine, ki so v svoji organizaciji zadolženi za sprejemanje strateških poslovnih odločitev.

Individualno svetovanje

Po dogodku, 23. sept. med 16h in 18h ter 24. sept. med 9h in 13h, je za predstavnike organizacij, ki se bodo udeležili predavanja in delavnice, na voljo tudi 60-minutno individualno svetovanje z Julie Aldridge v zvezi z njihovim poslovnim načrtom. Kotizacija za posamezen termin svetovanja znaša 220 EUR. Na voljo je samo šest terminov, zato pohitite s prijavo!

KDAJ?

23. sept. 2019

KJE?

Muzej novejše zgodovine Slovenije

PRIJAVE

sprejemamo do 6. sept. 2019

Prijava na dogodek

Predavanje in delavnica sta brezplačni, vendar je prijava udeležbe obvezna zaradi lažje organizacije, omejitve razpoložljivih mest na delavnici in predpriprav predavateljice.

Rok za prijavo je petek, 6. sept. 2019, in sicer prek obrazca.

Predavanje in delavnica bosta potekala v angleškem jeziku.

Dodatne informacije: ines.kezman(at)motovila.si

Juilealdridge 2018 Onkrajkulturnegamodela Fotokatjagoljat Motovila

O predavateljici

Julie Aldridge je strokovnjakinja in svetovalka za poslovno načrtovanje, trženjsko strategijo in organizacijski razvoj. Več kot desetletje je bila izvršna direktorica angleškega združenja za trženje v umetnosti, kulturi in na področju kulture dediščine (AMA – Arts Marketing Association). Nedavno je objavila »Future Proof« (2018), priročnik za podporo direktorjem, menedžerjem in članom uprav v muzejih, umetniških in drugih kulturnih in ustvarjalnih organizacijah. Ponuja nasvete in orodja za preizkušanje idej v procesu inoviranja poslovnega modela in novih načinov ustvarjanja vrednosti. Zasnovala je intenziven razvojni program za muzeje Future Proof Museums, v katerem sodeluje kot ključna mentorica. Program, ki poteka več mesecev in vključuje 20 muzejev iz vse Anglije, dokazano izboljšuje vzdržljivost muzejskih institucij.

Dogodek priporočata ...

Slovenski Etnografski Muzej 2019 (6)Maja Kostric Grubišić, Slovenski etnografski muzej:

Z Julie Aldridge sem se srečala na lanskoletnem dogodku Onkraj kulturnega modela, ki ga je Motovila organizirala v sodelovanju z Muzejem za arhitekturo in oblikovanje (Center za kreativnost). Izkušnja je bila izjemno pozitivna, saj je Aldrigeova predstavila poslovni model inovacij v kulturnem sektorju ter izpostavila, da se moramo kot institucije še bolj odpreti, osvojiti nova orodja ter neprestano posodabljati svoje vizije. To je predstavila na primerih dobrih praks, hkrati pa smo prejeli koristen delovni material, s pomočjo katerega lahko samostojno razvijamo ideje in nove pristope poslovanja. Udeležbo na septembrskem predavanju z delavnico zato priporočam vsem, ki želijo narediti korak k celostni prenovi delovanja muzeja.

Tadejtrnovsek Okm2019 Motovila FotokatjagoljatTadej Trnovšek, Muzej krščanstva na Slovenskem:

Udeležba na konferenci in delavnici v MAO je bila zame zelo koristna in prijetna izkušnja. Pohvaliti je potrebno tako organizatorje kot izbor predavateljev, ki so nam na konkretnih primerih postregli z nujno potrebnimi napotki. Najbolj mi je v spominu ostala delavnica s Julie Aldridge. Njen koncept o pripravi muzejskih projektov smo v našem muzeju pred kratkim že preizkusili pri snovanju nove stalne postavitve. Obnesel se je nad pričakovanji. Prepričan sem, da si bomo z njim pomagali tudi pri snovanju prihodnjih projektov.


Dogodek organizira zavod Motovila v okviru izobraževalne serije »Onkraj kulturnega modela« in kot del aktivnosti Centra Ustvarjalna Evropa v Sloveniji, ki ga sofinancirata Evropska komisija in Ministrstvo za kulturo RS. Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1