Motovila Prvi Koraki Banner

Prvi koraki za mednarodno kulturno sodelovanje #1

Datum dogodka 30.03. 2021 • 14:00  −  30.03. 2021 • 15:30
VstopninaBrezplačno

Zavod Motovila v sodelovanju s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, in lokalnimi partnerji vabi na javni seminar pod naslovom Prvi koraki v Medvodah oziroma v Polhograjskem hribovju, 30. marca, od 14.00 do 15.30. Dogodka se je možno udeležiti na lokaciji (omejeno število udeležencev) in na spletu.

Seminar je namenjen ustvarjalcem, profesionalcem, uradnikom in odločevalcem v kulturi, ki jih zanima transnacionalno sodelovanje, mednarodna mobilnost in črpanje sredstev EU na področju kulture.

PRIJAVE odprte: za udeležbo dogodka na spletu se prijavite TUKAJ.

KAJ: Serija seminarjev Prvi koraki omogoča pridobitev znanj in veščin, ki so potrebna za mednarodno kulturno povezovanje in sodelovanje. Pri tem želimo udeležence dogodka spodbuditi k črpanju sredstev iz proračuna EU. Poleg napotkov in primerov dobre prakse, bo ekipa Motovile po zaključku seminarja na voljo za brezplačno svetovanje. Na voljo so trije termini po 30 min. Prednost imajo organizacije iz lokalnega okolja, ki se bodo udeležile seminarja in se odločajo za prve korake na poti mednarodnega sodelovanja.

KJE in KDAJ: Seminar bomo organizirali na Domačiji Pr´ Lenart na Belem (Belo 1, 1215 Medvode), 30. marca od 14.00 do 15.30. Spremljali ga boste lahko tudi na spletu v okolju Zoom.

PROGRAM
I. Pregled uspehov slovenskih ustvarjalcev v Ustvarjalni Evropi 2014–2020
II. Uvod v novo Ustvarjalno Evropo 2021–2027: glavne napovedne spremembe
III. Pogovor z gosti: primeri dobre prakse
– Tanja Hladnik (Zavod Otok) in Mateja Hafner Dolenc (Združenje zgodovinskih mest Slovenije)

[Spletni dogodek traja 90 minut.]

PRIJAVE: Za udeležbo dogodka na spletu se prijavite TUKAJ.
Zapolnili smo vsa prosta mesta za udeležbo na lokaciji. Upoštevati moramo namreč veljavne predpise vlade in aktualna priporočila NIJZ za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19. Prednost pri udeležbi v živo imajo predstavniki organizacij, ki se bodo udeležili tudi individualnega svetovanje po zaključku seminarja, in imajo sedež/delujejo v regiji, kjer dogodek organiziramo.

Dodatne informacije: info@ced-slovenia.eu

V okviru serije Prvi koraki organiziramo še dva dogodka, v Slovenj Gradcu (1. april) in Murski Soboti (8. april).

Zavod Otok je ena najuspešnejših organizacij s podporo programa EU Ustvarjalna Evropa. Sredstva je zavod pridobil za projekte na področju vzgoje občinstev in za izvedbo filmskega festivala.
*Movies In Motion (2020)
*Festival Kino Otok 2020
*Moving Cinema (2020)
*Festival Kino Otok 2018
*The Film Corner Reloaded – kulturološki pristop (2018)
*Moving Cinema (2018)
*Festival Kino Otok 2016
*AREM – Akcija! Raziskava evropske metodologije za filmsko pismenost (2016)

Združenje zgodovinskih mest Slovenije je doslej prejelo podporo Ustvarjalne Evrope za tri projekte. Kot edini slovenski vodja tudi na posebnem razpisu posvečenem Evropskemu letu kulturne dediščine.
*ReFresh Plus (2020)
*ReFresh – Young art(ist)s refreshing heritage sites (2018)
*diStory (2016)

KDAJ

30. marec, 14.00–15.30

KJE

Domačija Pr´Lenart & na spletu

PROMOVIRAMO

Zavod Otok & Združenje zgodovinskih mest Slovenije

Prvi koraki so del serije usposabljanj Onkraj kulturnega modela. Serija usposabljanj zavoda Motovila je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija. Del usposabljanj sofinancirata tudi Mestna Občina Ljubljana in Ministrstvo za kulturo.

Motovila Prvi Koraki Okm Pas Z Logotipi1

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1