Amplify Slo 1200x800 2

AMPLIFY – Pogovor o prispevku kulture k prihodnosti Evrope

Datum dogodka 10.09. 2021 • 10:00  −  10.09. 2021 • 13:30
VstopninaBrezplačno

Motovila kot partner kampanje »AMPLIFY – Naj bo prihodnost Evrope tvoja prihodnost« zbira ideje, pobude in povratne informacije, kako je lahko kulturni sektor v vašem lokalnem okolju bolje podprt. Prispevajte mnenje!

Pogovor o izzivih, s katerimi se soočajo kulturne organizacije v lokalnem okolju.
Bodite z nami: Hiša EU, Ljubljana, 10. september 2021.
Število udeležencev pogovora v Hiši EU je omejeno. Dodatne informacije in prijave: info@motovila.si

V Ljubljani (Hiša EU) bomo 10. septembra 2021 organizirali pogovor o izzivih, s katerimi se soočajo kulturne organizacije v lokalnem okolju in kaj so po njihovem mnenju glavni izzivi in prepreke, ki jih je treba premagati, da bi v ta prostor prinesli več mednarodnega (kulturnega) sodelovanja. Dogodek je del kampanje AMPLIFY – Naj bo prihodnost Evrope tvoja prihodnost, ki se odvija na Danskem, v Franciji, Grčiji, na Madžarskem, v Italiji, na Nizozemskem, Poljskem, Portugalskem, v Romuniji, Sloveniji, Španiji in na Švedskem pod okriljem evropskega združenja Culture Action Europe.

Število udeležencev pogovora v Hiši EU je omejeno.
Dodatne informacije in prijave: info@motovila.si

Pri izvedbi dogodka bomo upoštevali veljavne predpise vlade in aktualna priporočila NIJZ za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19. Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

AMPLIFY se osredotoča na ozaveščenost in strateško vključenost premalo zastopanih skupnosti in državljanov v Evropi. V sklopu kampanje bomo prisluhnili zamislim, predlogom in pomislekom premalo zastopanih evropskih skupnosti glede vizije prihodnosti naše celine ter zagotovili, da bodo njihovi glasovi slišani. Kampanja Amplify temelji na sodelovanju na ravni skupnosti – skozi vrsto srečanj bomo pripravili niz priporočil, naslovljenih na nosilce odločanja v EU ter s tem prispevali k izvedbi Konference o prihodnosti Evrope. Namen kampanje Amplify je spodbuditi odprto javno razpravo o vključujočih, demokratičnih procesih pri odločanju, s katerimi bi lahko bolje zastopali raznoliko evropsko prebivalstvo ter zmanjšali neenakosti v Evropi in širšem prostoru.

Kampanjo lahko spremljate na družbenih medijih – sledite ključnikom following #Amplify #CulturalDealEU #TogetherEU #TheFutureIsYours #actforcutlure

V kampanji AMPLIFY sodelujejo Culture Action Europe (BE, coordinator), ECCOM (IT), Interarts (ES), Mapa Das Ideias (PT), Baltic Sea Cultural Centre (PL), Europa Nova (HU), Michael Culture (FR), Trans Europe Halles (SE), Center for Kunst & Interkultur (DK), Nicholas Anastasopoulus (GR), Timișoara 2021 (RO), H401 (NL) in Motovila (SI).

Kaj

AMPLIFY - Pogovor o prispevku kulture k prihodnosti Evrope

Kdaj

Petek, 10. september 2021, 10:00−13:30

Kje

Hiša EU, Dunajska 20 cesta, Ljubljana

Kampanja Amplify se sicer začne v torek, 7. septembra 2021, ko bo ob 10:30 potekala spletna tiskovna konferenca s predstavniki partnerskega konzorcija Amplify. Vabljeni, da spremljate začetek kampanje Amplify na povezavah:

spletna stran CAE
CAE Facebook Live
CAE Youtube Live.

Bodite z nami, spremljajte nas! #Amplify

Amplify Campaign

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1