Konferenca O Prihodnosti Evrope

Konferenca o prihodnosti Evrope

Konferenca o prihodnosti Evrope je prva tovrstna odprta in vključujoča oblika posvetovalne demokracije. Njen namen je ljudem iz vseh družbenih okolij po vsej Evropi omogočiti večji vpliv na to, kaj pričakujejo od EU, kar bi moralo prispevati k prihodnji usmeritvi in oblikovanju politik EU.

[Foto: futureu.europa.eu]

Konferenca O Prihodnosti Evrope Logo19. aprila je začela delovati nova večjezična digitalna platforma, ki bo državljanom po vsej EU omogočila sodelovanje na konferenci o prihodnosti Evrope. Državljani po vsej EU bodo tako imeli priložnost v vseh uradnih jezikih EU izraziti svoja stališča o vseh temah, za katere menijo, da so pomembne za prihodnost EU. Platforma bo osrednja točka konference, kjer se bodo zbirali in izmenjali vsi prispevki konference, vključno z decentraliziranimi dogodki, okroglimi mizami evropskih državljanov in plenarnimi zasedanji konference.
Skupno predsedstvo Evropskega parlamenta, Sveta Evropske unije in Evropske komisije se je zavezalo, da bo spremljalo izid konference.

Povezave:
Digitalna platforma konference o prihodnosti Evrope
Listina konference o prihodnosti Evrope
Spremljajte: #TheFutureisYours #PrihodnostJeTvoja

NE SPREGLEJTE: Pisarna Evropskega parlamenta in Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji ob letošnjem tednu Evrope pripravljata niz dogodkov za državljanke in državljane. Njihova rdeča nit bo konferenca o prihodnosti Evrope, ki se bo na vseevropski ravni začela na dan Evrope, 9. maja, v Strasbourgu.
Izpostavljamo spletno razpravo o medijih v EU (3. maj ob 12:00) ali spletni dogodek Novi evropski Bauhaus: kulturni, okoljski in socialni preporod Evrope? (6. maj ob 20:00).

Amplify ProjectNa konferenci o prihodnosti Evrope bodo predstavljeni glasovi kulturne skupnosti iz dvanajstih evropskih držav, tudi iz Slovenije. Motovila kot partner sodeluje pri projektu »AMPLIFY: Naj bo prihodnost Evrope vaša prihodnost«, ki ga koordinira združenje Culture Action Europe. Glavni cilj projekta Amplify je zbrati zamisli, predloge, priporočila in pomisleke glede vizije kulture v Evropi prihodnosti. Pri projektu sodelujejo tudi ECCOM (IT), Interarts (ES), Mapa Das Ideias (PT), Baltic Sea Cultural Centre (PL), Europa Nova (HU), Michael Culture (FR), Trans Europe Halles (SE), Center for Kunst & Interkultur (DK), Nicholas Anastasopoulus (GR), Timișoara 2021 (RO) in H401 (NL).

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1