Culture Moves Europe Residencies 2023

Info srečanje Kultura premika Evropo za rezidence

Datum dogodka 23.05. 2023 • 10:00  −  23.05. 2023 • 13:00
VstopninaBrezplačno

Motovila kot del dejavnosti CED Slovenija v torek, 23. maja v Ljubljani organizira informativno srečanje za izvajalce/upravljalce rezidenčnih programov, ki jih zanima razpis Kultura premika Evropo / Culture Moves Europe (CME) za rezidence.

Razpis bodo predstavile predstavnice Goethe inštituta iz Bruslja, ki s podporo Ustvarjalne Evrope za Evropsko komisijo izvaja omenjeni ukrep. Med pomladjo 2023 in jesenjo 2024 bodo objavljeni štirje javni razpisi. Prvi razpis je odprt do 15. junija 2023 do 23.59 (srednjeevropski poletni čas).

Na srečanju bomo prav tako predstavili informacijsko točke za mobilnost (MIP) na Motovili in udeležence povabili k pogovoru o administrativnih izzivih, s katerimi se umetniki in kulturni delavci soočajo pri čezmejnem delu.

Namen dogodka je krepitev zmogljivosti in izboljšanje standardov izvajanja in trajnosti rezidenčnih programov v Sloveniji.

Dogodek je brezplačen, obvezne so predhodne prijave do ponedeljka, 22. maja do 12.00 na povezavi TUKAJ.
Število mest je omejeno. Izvedba dogodka bo deloma v angleškem jeziku (predstavitev razpisa CME za rezidence).

Kdaj

Torek, 23. maj, 10.00–13.00

Kje

Center za poezijo Tomaža Šalamuna/JSKD, Ljubljana

Prijave

do ponedeljka, 22. maja do 12.00

Razpis CME za rezidence omogoča podpora za izvedbo rezidenčnega projekta:

  • Upravičene so pravne osebe na področju arhitekture, kulturne dediščine, oblikovanja in modnega oblikovanja, literarnega prevajanja, glasbe, uprizoritvenih in vizualnih umetnostih.
  • Gostiteljska organizacija lahko prijavi od 1 do 5 mednarodnih umetnikov in kulturnih delavcev, ki morajo vsi sodelovati v rezidenčnem projektu, ki poteka v istem obdobju. Rezidenca lahko traja od 22 do 300 dni.
  • Rok prijave je 15. junij 2023 do 23:59 CEST.
  • Več informacij o razpisu tukaj.

Informacijske točke za mobilnost (Mobility Information Points – MIP) so informacijski centri in/ali spletna mesta, katerih cilj je reševanje administrativnih izzivov, s katerimi se umetniki in kulturni delavci soočajo pri čezmejnem delu.

Motovila je članica On the Move in MIP.

Ali ste že pregledali Motovilino rastočo bazo umetniških rezidenčnih programov v Sloveniji (AiR)? Predstavlja AiR programe oz. prostore, ki jih izvajajo/upravljajo slovenske organizacije. Sporočite nam, če še kdo manjka.

Dogodek je brezplačen, obvezne so predhodne prijave do ponedeljka, 22. maja do 12.00 prek spletnega obrazca spodaj.

Število prostih mest je omejeno. Dogodek bo izveden v slovenskem in delno v angleškem jeziku (predstavitev CME za rezidence).
Vljudno prosimo za odgovorne prijave, s čimer boste pripomogli k trajnosti izvedbi srečanja.

Dodatne informacije: info@ced-slovenia.eu

Kje bo srečanje?

Info srečanje Kultura premika Evropo za rezidence

Cankarjeva cesta 5, 1000 Ljubljana, Slovenija

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1