Do uspešne kandidature v treh korakih: 2. korak za navdih / Get inspired by the experienced!

Datum dogodka 03.09. 2015 • 11:00  −  03.09. 2015 • 17:00
VstopninaBrezplačno

Načrtujete prijavo na razpis za evropske projekte sodelovanja za leto 2016 v okviru podprograma Kultura? Razpis se izteče že 7. oktobra, zato se nam obvezno pridružite 3. in 4. septembra, ko organiziramo seminar in individualna svetovanja z mednarodnimi in domačimi gosti, namenjena potencialnim prijaviteljem na ta razpis programa EU Ustvarjalna Evropa.

Seminar je namenjen predstavnikom kulturnih organizacij, ki želijo razviti mednarodni projekt v sodelovanju s partnerji iz tujine in z njim kandidirati na razpisu za evropske projekte sodelovanja za leto 2016 v okviru podprograma Kultura (Ustvarjalna Evropa).

Na uvodnem seminarju (1. korak do uspešne prijave), ki je potekal 22. junija, je ekipa CED Slovenija predstavila cilje in prednostne naloge razpisa, napovedala nekatere novosti za leto 2016 ter z udeleženci preletela postopek prijave in razpisno dokumentacijo.

Drugi korak bo namenjen poglabljanju praktičnega in teoretičnih znanj, zlasti v zvezi s kulturno politiko Evropske unije, ki so nujna za prijavitelje, če želijo uspeti na izredno konkurenčnem razpisu (stopnja uspešnosti ne presega 15 odstotkov). Da bi zainteresiranim uporabnikom ponudili “perspektivo od zunaj”, smo v goste povabili g. Geoffreyja Browna (VB), mednarodno uveljavljenega strokovnjaka s področja evropskega financiranja in menedžmenta v kulturi.

I. del: »Od inovativne ideje in učinkovitega partnerstva …«

V tem delu se bo Geoffrey podrobneje posvetil bistvenim vprašanjem, povezanim s pripravo uspešne prijave projektov v okviru podprograma Kultura, vključno s pomenom inovativne ideje in močnega partnerstva. Predstavil bo seznam vprašanj, ki vam bodo v pomoč pri ugotavljanju, kako pripravljeni ste na (uspešno) prijavo. Predstavil bo tudi nekaj primerov projektov, ki so bili uspešni na prvih dveh razpisih novega programa, in osvetlil nekatere vidike, ki so imeli bistveno vlogo pri uspehu teh projektov.

II. del: »… do uspešne prijave«

Geoffrey se bo v tem delu posvetil predvsem pomenu ciljev, prednostnih nalog in meril za projekte v okviru podprograma Kultura. Podrobno bo razkril natančne zahteve Evropske komisije in članov žirije ter kaj je treba storiti, da bi dosegli kar najboljši rezultat oz. zadostno število točk za uspeh. Predstavil bo nekaj dodatnih primerov za lažje razumevanje, kaj je potrebno za uspešen projekt.

Kdo so naši gostje?

Geoffrey Brown, mednarodno priznani neodvisni strokovnjak s področja evropskega financiranja in menedžmenta v kulturi.
Je direktor organizacije EUCLID, ki je izvajala dejavnosti nekdanje nacionalne informacijske pisarne za kulturne programe EU – Kulturne stične točke v Veliki Britaniji (1999-2009) in nato svetovala organizaciji Visiting Arts UK, ki je to vlogo prevzela v obdobju 2010-2012. Geoffrey uspešno svetuje prijaviteljem na razpise podprograma Kultura pa tudi Erasmus+, Evropa za državljane, Obzorja 2020 itd. Izvedel je številne raziskave in svetovanja za Evropsko komisijo, Svet Evrope, evropska združenja, British Council, Creative Scotland in druge institucije in lokalne oblasti, ki financirajo kulturo v VB.

Eglė Deltuvaitė, vodja pisarne CED Litva v okviru Litvanskega kulturnega  inštituta.

Na seminarju bodo sodelovali tudi predstavniki podprtih organizacij, ki bodo v moderiranem pogovoru predstavili svoje bogate izkušnje sodelovanja v kulturnem programu EU:

  • Rasa Antanavičiūtė, Nida Art Colony (Vilnius Academy of Arts), Vilna
  • Matevž Čelik, Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Ljubljana
  • Andreja Hribernik, Koroška galerija likovnih umetnosti, Slovenj Gradec
  • Nino Flisar, Založba Pivec, Maribor
  • Alenka Korenjak, Društvo Prostorož, Ljubljana
  • Alma R. Selimović, Zavod Bunker, Ljubljana

ROK ZA PRIJAVO UDELEŽBE: Udeležba je brezplačna. Prosimo vas, da svojo udeležbo obvezno sporočite in sicer na e-naslov info@ced-slovenia.eu, najkasneje do torka, 1. septembra, do 12. ure.

V primeru, da se prijavljate samo na seminar, v prijavi navedite:
– ime in priimek udeleženke/-ca s kontaktnimi podatki (e-naslov)
– ime in naslov organizacije, ki jo zastopate.

DODATNE INFORMACIJE: Ines Kežman / E: info@ced-slovenia.eu / T: (01) 300 87 87

ORGANIZATOR: Dogodka organizira Center Ustvarjala Evropa v Sloveniji (Motovila, Center za spodbujanje sodelovanja v kulturnih in ustvarjalnih sektorjih).
PARTNERJI: MAO – Muzej za arhitekturo in oblikovanje, MSUM – Muzej sodobne umetnosti Metelkova in CED Litva (Litvanski kulturni inštitut).

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1