Ljubljana Unescovo Mesto Literature

Upravljalec: Ljubljana, Unescovo mesto literature / Divja misel

Lokacija: Ljubljana
Področje: literatura
Namenjeno: pisateljem in pisateljicam iz Unescovih mest literature z vsega sveta
Trajanje: 1 mesec

Opis: Unescovo mesto literature Ljubljana od leta 2015 nudi dve enomesečni rezidenci za pisatelje v MGLC Švicarija. Cilj programa je podpreti mobilnost avtorjev, ponuditi prostor za ustvarjalnost in spodbuditi mreženje. Rezidenčni program koordinira Divja misel v sodelovanju z Oddelkom za kulturo Mestne občine Ljubljana.

Kritje stroškov: potni stroški, vizum, štipendija (vključuje kritje potnih stroškov v višini 1000 EUR), nastanitev, mestni javni prevoz.

Infrastruktura: 1 bivalna rezidenca oz. stanovanje z delovnim ateljejem in bivalnim delom (kuhinja, kopalnica, spalni prostor) v MGLC Švicarija. Uporabiti je možno grafični atelje MGLC.

Več informacij tukaj, spremljajte FB @mestoliterature.
[Foto: Ljubljana, Unescovo mesto literature.]

Motovilina rastoča baza umetniških rezidenčnih programov v Sloveniji (AiR) predstavlja tovrstne programe oz. prostore, ki jih izvajajo/upravljajo slovenske organizacije. Z informacijami Motovila kot članica mreže On the Move in Mobility Info Points prispeva k mednarodni izmenjavi virov in informacij. S tem prispevamo k promociji priložnosti za mednarodno sodelovanje in mobilnost. Hkrati želimo spodbuditi povezovanje in izmenjavo dobrih (trajnostnih) praks med domačimi izvajalci programov AiR.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1