Razmišljate o prijavi na razpis Ustvarjalna Evropa?

Zavod Motovila je v sklopu dejavnosti CED Slovenija pripravil serijo t. i. ustvarjalnih zgodb Creative Europe Stories z namenom promocije EU programa Ustvarjalna Evropa. Sveže zgodbe smo pripravili v sodelovanju z zavodom Kersnikova, festivalom Animateka, založbo Malinc in Kinom Šiška.

Naj vam bo v navdih, še posebej, če snujete evropski projekt!
Več ustvarjalnih zgodb je tukaj.

Sveže zgodbe Ustvarjalne Evrope

Creative Europe Stories Kersnikova & Simon Gmajner MotovilaZavod Kersnikova je neprofitna in nevladna kulturna organizacija. Zaradi močnega programa se Kersnikova vpisuje v zemljevide zanimivih mednarodnih centrov, ki se ukvarjajo s sodobno raziskovalno umetnostjo, znanostjo in najnaprednejšimi tehnologijami. V video zgodbi Simon Gmajner pojasni, da je sodelovanje v evropskih projektih pomembno vplivalo na povezovanje z znanstveno-raziskovalnimi institucijami kot sta CERN ali Evropska vesoljska agencija oz. jim odprlo vrata za sodelovanje v drugih sektorjih kot je gospodarstvo. Oglejte si video zgodbo.

Creative Europe Stories Animateka & Igor Prassel Motovila Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta že več kot 20 let organizira mednarodni festival animiranega filma Animateka. V video zgodbi Igor Prassel pojasni, kaj za zanje pomenijo sredstva Ustvarjalne Evrope: od priznanja pomembnosti in vidnosti festivala doma in v tujini do podpore profesionalizaciji festivalske ekipe, krepitvi programa in številnih priložnosti za mednarodno mreženje. Oglejte si video zgodbo.

©motovila Creative Europe Stories With Malinc 300x147Založba Malinc izvaja in sodeluje v kar šestih projektih Ustvarjalna Evropa. V video zgodbi Barbara Pregel pojasni, kaj za založbo pomenijo sredstva Ustvarjalne Evrope in mednarodno sodelovanje. Založba se posveča mladinski književnosti, usmerjena je bolj v špansko tržišče, v manjše literature in manjše jezike, pri tem pa promovirajo in spodbujajo branje vseh generacij. Oglejte si video zgodbo.

Creativeeuropestories Kino SiskaKino Šiška je osrednja slovenska institucija na področju sodobne koncertne ponudbe, ki jo dopolnjujeta programa vizualne in uprizoritvene kulture. Že vse od svoje ustanovitve leta 2009, Kino Šiška sodeluje v evropskih projektih, ki so jim omogočili vzpostavitev danes pomembnih mednarodnih festivalov kot so Co-festival na področju sodobnega plesa, glasbeni festival MENT ali Tinta na področju stripa. S sodelovanjem v platformi Liveurope pa številnim domačim ustvarjalcem in producentom omogočajo pridobiti dragocene izkušnje in znanja. Oglejte si video zgodbo.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1