Creative Europe Have Your Say Open Consultation 2024

Zdaj je čas za oceno Ustvarjalne Evrope

Evropska komisija je konec maja začela javno posvetovanje o programu Ustvarjalna Evropa, ki je na »pol poti izvajanja« do izteka leta 2027.

Tako organizacije kot posameznike, vključno z odločevalci in uradniki, ki so neposredno vključeni v program Ustvarjalna Evropa ali imajo od njega koristi, vabljeni, da podate povratno informacijo o programu. Komisija je k oceni izvajanja Ustvarjalne Evrope povabila tudi evropske centre Ustvarjalna Evropa, med njimi Motovilo (CED Slovenija), ki se je že odzvala.

Posvetovanje traja med 31. majem in 6. septembrom 2024.

Več informacij o posvetovanju je dostopnih na spletu Evropske komisije, kjer najdete povezavo do vprašalnika. Vprašalnik vključuje vprašanja o učinkovitosti, ustreznosti in skladnosti, dodani vrednosti ter prihodnosti Ustvarjalne Evrope.

Za sodelovanje se je potrebno registrirati ali prijaviti prek računa EU Login, s čimer želi Komisija zagotoviti transparentnost postopka.

Rezultati posvetovanja se bodo skupaj z drugimi podatki uporabili pri neodvisni končni oceni programa Ustvarjalna Evropa 2014–2020 in vmesni oceni programa 2021–2027. Poročilo bo nato predloženo Evropskemu parlamentu in Svetu Evropske unije, ocena stanja pa bo Komisiji v pomoč pri razmisleku o prihodnosti programa Ustvarjalna Evropa.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1