Creativeeurope 2021 2027 Promo Banner

Sprejet program dela za leto 2022 za izvajanje programa Ustvarjalna Evropa

Evropska komisija je 13. januarja sprejela program dela za leto 2022 za izvajanje programa Ustvarjalna Evropa. Letošnji proračun programa znaša približno 385 milijonov evrov, kar je skoraj 100 milijonov evrov več kot lani. Pričakujemo objave prvih razpisov Ustvarjalna Evropa za leto 2022!

Sklop KULTURA programa bo vključeval nove razpise in pobude za sektorje glasbe, kulturne dediščine, uprizoritvenih umetnosti in literature. Poleg tega bo uvedel program mobilnosti, ki bo umetnikom, ustvarjalcem in kulturnim delavcem omogočil ustvarjanje v tujini in mednarodno sodelovanje.

V okviru sklopa MEDIA EU podpira evropsko filmsko in avdiovizualno industrijo pri razvoju, distribuciji in promociji evropskih del. V letu 2022 bo financiran razvoj inovativnih videoiger in izkušenj z virtualno resničnostjo. Predstavljena bosta ukrep “MEDIA 360 degrees“ ter portal Media Market Gateway.

Poleg tega bo MEDSEKTORSKI sklop povečal financiranje laboratorija za ustvarjalne inovacije, ki vključuje več ustvarjalnih sektorjev na področju skupnih inovacijskih projektov.

Celotno sporočilo je dostopno na spletu Komisije.
Več o programu Ustvarjalna Evropa na spletu CED Slovenia.

Spremljajte #CreativeEurope #UstvarjalnaEvropa #PushBoundaries

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1