Keha One To One Festival Open Call Creative Europe

Odprt razpis: one-to-one art

Kulttuuriosuuskunta (FI), ILME (PT) in Kuća Klajn (HR) vabijo, da za njihove festivale predlagate svoje umetniško delo »ena na ena« / one to-one art.

Umetnost »ena na ena« pomeni dela enega umetnika, ki so naenkrat predstavljena samo eni osebi. Dobrodošla so dela z vseh umetniških področij. K sodelovanju so vabljeni tudi umetniki invalidi. Svoje delo lahko predlagate za festival Kehä v Oulu na Finskem (od 30. 10. do 2. 11. 2024), za festival One-to-one v Lizboni na Portugalskem (od 15. do 17. 11. 2024) ali za oba festivala. Poleg tega so za razvoj ideje ali končanje umetniškega dela na voljo tri mesta na umetniški rezidenci v Klanjecu na Hrvaškem (od 9. do 29. 9. 2024).

Organizatorji iščejo tri vrste umetniških del:

  • Zasebna dela, kjer sta umetnik in udeleženec sama v prostoru v popolni zaupnosti.
  • Javna dvostranska dela, kjer lahko stik med umetnikom in udeležencem opazuje širše občinstvo.
  • Dela, ki se oblikujejo tekom dneva in v katerih sledi udeležencev tvorijo razstavo, koncert ipd.. Organizatorji želijo umetnikom omogočiti, da svobodno raziskujejo to umetniško zvrst. Kaj omogoča umetnost »ena na ena«? Dela lahko trajajo od nekaj minut do nekaj ur.

Organizatorji bodo umetnikom krili honorarje, vsa plačila, davke, potne stroške, nastanitev na domu, en obrok na delovni dan in materialne stroške. Možno je prijaviti delo dveh umetnikov, vendar si morata potem umetnika deliti honorarje.

Razpis je odrt do 10. marca 2024.

Več informacij na spletni strani Kehä-festival ali tukaj (.pdf).
Za dodatna vprašanja pišite na 1to1artfestival@gmail.com.

Razpis podpira program Ustvarjalna Evropa.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1