Rezidenčni Center Cankarjeva Foto Jskd Vhod V C5 In Rezidenčni Center Main Entrance To The Residence Center And The C5 Hall

Objavljen razpis JSKD za rezidenčno bivanje umetnikov 2024/2025

JSKD je objavil razpis za izbor predlogov za bivanje in pripravo novih projektov umetniških ustvarjalcev v rezidenčnem centru Cankarjeva za leto 2024 in 2025. K prijavi so vabljeni mednarodni umetniki, ki v Ljubljani želijo razvijati svoje delo in pri tem sodelovati z lokalno umetniško skupnostjo.

Razpis je namenjen umetnikom na kateri koli stopnji njihove poklicne poti, ki ustvarjajo na katerem koli od naslednjih področij: likovna umetnost, gledališče, literatura, filmska in multimedijska umetnost, kulturna dediščina in folklora, vokalna in instrumentalna glasba, sodobni ples, interdisciplinarno delo.

Umetnik bo imel na voljo brezplačno nastanitev in dostop do delovnih prostorov. Razpis ne vključuje štipendije in potnih stroškov. Bivanje v Rezidenčnem centru bo na voljo med 15. septembrom 2024 in 30. septembrom 2025 v terminih kot jih določa razpis.

Rok za prijave na razpis je 20. maj 2024.

Več informacij in pogoji prijave na razpis JSKD za bivanje umetnikov v Rezidenčnem centru Cankarjeva za leti 2024 in 2025 so na povezavi tukaj.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1