Cover Cmfg Balkan Region 2022

Ministrstvo za kulturo je objavilo razpis za rezidence

Ministrstvo za kulturo (MK) je objavilo razpis za izbor kulturnih projektov bivanja in ustvarjanja v umetniških rezidencah v Berlinu, Londonu, New Yorku in na Dunaju v letu 2024 (JPR-REZ-2024).

MK bo izbralo projekte prijaviteljev s področja umetnosti in kulture kot so uprizoritvena umetnost, vizualna umetnost, arhitektura in oblikovanje, glasbena umetnost, intermedijske umetnosti, film in AV-kultura, knjiga, kritika umetnosti ter refleksija kulture in družbe, in sicer za enomesečno bivanje in ustvarjanje v obdobju od 1. 1. do 31. 12. 2024.

Financiranje vključuje:

  • stroške najemnine, tekoče stroške, ki so povezani z uporabo stanovanja, stroške rednega vzdrževanja in osnovne opreme umetniških rezidenc v Berlinu, Londonu, New Yorku in na Dunaju, ter
  • pavšalno nadomestilo za stroške poti, bivanja in drugih stroškov za izbrane prijavitelje, in sicer za Berlin v višini 600 EUR neto, za London v višini 600 EUR neto, za Dunaj v višini 300 EUR neto ter za New York v višini največ 1.200 EUR neto v primeru enega prijavitelja ali največ 1.000 EUR neto na osebo v primeru skupinskega rezidenčnega bivanja.

Rok za prijavo je 8. september 2023.

Dodatne informacije in razpisna dokumentacija so objavljene na spletnih straneh MK.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1