Playdocs Beograd 2024

Motovila na prvem PLAY.DOCS festivala BELDOCS v Beogradu

Festival dokumentarnega filma BELDOCS v sodelovanju s SGA (Serbian Games Association) organizira prvi PLAY.DOCS. Tam bo tudi Ines Kežman iz zavoda Motovila.

V okviru strokovnega programa 17. edicije filmskega festivala BELDOCS International Documentary Film Festival v Beogradu (RS) bodo predstavljene video igre, ki s svojo vsebino opozarjajo na nekatere ključne družbene izzive današnjega časa. Vzporedno s predstavitvami video iger bo potekal tudi konferenčni program, namenjen neodvisnim in mladim ustvarjalcem, ki jih zanimajo ustvarjalni in družbeni vidiki video iger.

Motovila v sklopu izvajanja nalog CED Slovenija skupaj s CED Srbija v petek, 24. maja sodeluje v panelu pod naslovom European Gaming Narratives.

Z dogodkom želimo ustvarjalce pripovednih iger spodbuditi, da izkoristijo prednosti financiranja EU. Kot primer dobre prakse iz Slovenije bo na panelu nastopila Sara Božanić iz Inštituta za transmedijski dizajn (ITD), ki bo predstavila projekt Zvite pravljice – Twisted Tales s podporo programa EU Ustvarjalna Evropa MEDIA.

Ali ste vedeli, da je Evropska komisija objavila prvo študijo o sektorju videoiger pod naslovom Understanding the value of a European Video Games Society (2023), v kateri so predstavljene ključne ugotovitve in priporočila o gospodarski, zaposlitveni, regulativni, kulturni in družbeni razsežnosti videoiger?

Poročilo je nastalo kot del projekta European Video Games Society, ki ga je na pobudo Evropskega parlamenta pripravil Generalni direktorat za komunikacijska omrežja, vsebine in tehnologijo (CNECT), izvedli pa sta ga podjetji Ecorys in KEA.

Več informacij na spletu CED Slovenija in Evropske komisije.

Study Understanding Value Video Games

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1